Niklas Carlberg
OM OSS
JOBB

”Det roligaste med apputveckling är att det är ett område som ständigt utvecklas”

Niklas Carlberg på Sogetis Umeåkontor brinner för att jobba med appar. Lär känna honom lite här!

Beskriv dig själv med tre ord:
Produktiv, strukturerad och ödmjuk.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har tidigare arbetat inom logistik som transportkoordinator på ett grossistföretag. Men jag har alltid haft en tanke om att testa på programmering då jag tror det är något som passar mig väldigt bra. Så för några år sedan valde jag att plugga till applikationsutvecklare och när jag var klar fick jag anställning på Sogeti.

Min karriär på Sogeti:
Jag började arbeta på Sogeti direkt efter avslutade studier, för drygt 2 år sedan. Sedan dess har jag arbetat med apputveckling och Xamarin.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det roligaste med apputveckling är nog att det är ett område som utvecklas, det kommer hela tiden ny funktionalitet som man kan utnyttja. Det finns även stort användningsområde för appar, så för varje nytt projekt så är det ofta helt nya branscher man får sätta sig in i och lära sig.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Nu det senaste året har jag arbetat i ett lite större utvecklingsprojekt där vi arbetade agilt . En dag började därför oftast med en stand-up, ett kort status-möte där alla i teamet får avlämna en kort status, vad som gjordes igår, vad som ska göras idag och om det finns några hinder. Dagen består sen mestadels av programmering av de funktioner som ligger högst i prio för den aktuella sprinten. Utöver det så är det ofta en del möten, tex för att reda ut kravfrågor eller för att tillsammans med andra utvecklare hitta lösningar på olika problem.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag trivs på Sogeti och det beror nog till störst del på att det är ett så bra arbetsklimat med många trevliga kollegor. Det finns också en väldigt bred kompetens så som junior finns det alltid någon man kan fråga när man kört fast. 

todo todo
KONTAKTPERSON
  • Niklas Carlberg
    Niklas Carlberg
    App-utvecklare, Xamarin-expert, Umeå
    073-068 03 85
FAKTARUTA

Namn: Niklas Carlberg

Titel:  App-utvecklare, Xamarin-expert

Född: 1982

Bor: Sörfors (Umeå)

Familj: Fru och ett barn på två år

Fritidsintressen: Terränglöpning och friluftsliv generellt

Jobba hos oss i Umeå