niklas_forsberg
OM OSS
JOBB

”Att få många att jobba mot ett och samma mål är min passion”

Niklas, lösningsarkitekt på Sogeti i Gävle, har många strängar på sin lyra sedan han började i IT-branschen för lite mer än 20 år sedan. Här berättar han om sig själv och sin vardag bland kunder och arbetskamrater.

niklas_forsberg_130x150.jpgBeskriv dig själv med tre ord:
Målinriktad, anpassningsbar och noggrann.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är systemvetare från Karlstad Universitet och har sedan 1998 jobbat i IT-branschen både i Sverige och i USA. Under min karriär har jag jobbat med olika typer av projekt och klienter. Jag har haft olika roller såsom systemutvecklare, teknisk projektledare, team leader och systemarkitekt.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Gävlekontoret i augusti 2018 och tanken var att jag skulle jobba som en Solution Architect med inriktning på molnlösningar. Efter att ha jobbat ca två veckor på Gävlekontoret visade min chef ett avrop om en projektledarroll hos en kund i Gävle. Projektet syftar till att göra data tillgängligt för allmänheten och intressenter i form öppna data. Jag hade delvis jobbat med öppna data hos min förra arbetsgivare och jag visste att det var ett intressant område. I september 2018 började jag uppdraget och jag trivs verkligen med mina arbetsuppgifter och min uppdragsgivare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att förmå människor med olika bakgrunder jobba mot ett och samma mål i ett projekt. Det är oerhört givande att se människor växa med ansvaret och tackla de utmaningar som kan uppstå i ett projekt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Börjar morgonen hos kunden med en kopp kaffe. Jag jobbar i Gävle och då är det endast ett lokalt märke som gäller. Går sedan igenom min ”att-göra-lista” om vad som behöver utföras under dagen. Det kan exempelvis vara Kanban-möte med projektmedlemmarna, möten med beslutsfattare eller omvärldsbevakning om vad som händer inom öppna data-området. Mycket av mitt arbete går ut på att leda och kommunicera med andra människor.

Hur är en typisk sogetiare?
En person som är kunnig på sitt område, avslappnad och har glimten i ögat.

Varför jobbar du på Sogeti?
Personligen känner jag att jag kan utvecklas på Sogeti. Det finns många olika kompetensområden. Det är ett stort företag med lokal prägel, vilket är en mycket bra kombination. Min nuvarande kund känner en trygghet att jag kommer från orten och tycks uppskatta mitt arbete hos dem.

todo todo
KONTAKT
  • Niklas Forsberg
    Niklas Forsberg
    Solution Architect/Project Manager, Sogeti Gävle
    072-219 38 12
FAKTARUTA

Namn: Niklas Forsberg

Titel: Solution Architect/Project Manager

Född: 1974

Bor: Gävle

Familj: Fru och två barn.

Fritidsintressen: Familj, terrängcykling (MTB), löpning, fotografering och Android-programmering.

Jobba hos oss!