oscar-thorsson
OM OSS
JOBB

”Här finns möjligheten att få jobba med en uppsjö av olika uppdrag”

Oscar Thorsson som brinner för Microsoft Dynamics-lösningar går igång på att vara med på kundens resa från början till slut. Lär känna honom här.

oscar_thorsson_130x150.jpgBeskriv dig själv med tre ord:
Positiv, nyfiken och analytisk.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag kommer från världens metropol Dalsjöfors – ett litet samhälle utanför Borås. Det var här som mitt intresse för teknik i allmänhet började gro när jag byggde min första dator och spenderade all tid efter skolan på internet och med datorspel. Sedan dess har mitt intresse för teknik bara växt och blivit bredare. Naturligt blev därför att läsa teknikprogrammet i gymnasiet följt av Systemvetenskap på Universitetet. Under studierna jobbade jag extra på flera olika lager i olika roller vilket inte bara gav pengar till helgerna men också mycket lärdomar kring logistikprocessen. Det visade sig att detta lämpade sig väl när jag sökte till min nuvarande roll hos Sogeti.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti för drygt ett och ett halvt år sedan som applikationskonsult för Microsoft Dynamics AX/365FO med främsta fokus på supply chain-processerna. Nu har jag efter min första tid här varit inblandad i ett flertal olika projekt, både stora och små. I dessa har jag jobbat med allt från förvaltning, implementering, designuppdrag, integrationer, datamigrering och dessutom testautomatisering som var helt nytt för mig innan Sogeti men som nu har blivit ett intresseområde, väldigt lärorikt – och kul!

Vad brinner du för inom ditt exportområde?
Jag brinner för att lära mig ännu mer och för att designa och komma fram till riktigt smarta lösningar till problem eller kundkrav som man klurat mycket på. Särskilt kul är det att få vara med och ansvara för en lösning från början till slut tillsammans med kunden med allt vad det innebär. Sedan är det också riktigt bra motivation när man får höra att kunden också är lika nöjd.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jaa du, en dag skulle kunna se ut som så att jag kommer in vid 8 och sitter och specar en ny lösning tills jag går hem vid 17. Men den skulle likaväl kunna vara fylld av möten, workshopar eller sprint reviews. Men allt som oftast är den en blandning av dessa. För att ge ett konkret exempel så satt jag idag på morgonen i skype-möte med en kund och diskuterade mappningsspecifikationer för ett par nya integrationer. Sedan hade jag och en kollega en genomgång av ett migreringsunderlag som en annan kund tagit fram inför sin go-live. Eftermiddagen bestod sedan i avstämningsmöten för ett par olika projekt och mellan dessa höll jag på att förbereda en kommande workshop.

Varför jobbar du på Sogeti?
En anledning är för att jag har riktigt trevliga och smarta kollegor. Man behöver aldrig tveka över att fråga någon om hjälp utan man kan alltid förvänta sig ett svar och möjligheten att få diskutera olika lösningsförslag till frågan. Sedan finns också möjligheten att få jobba i en uppsjö av olika uppdrag med många olika spännande kunder vilket innebär att man också får lära sig om branscher man inte visste hur de fungerade tidigare. Eftersom jag gillar att hela tiden lära mig nytt så passar Sogeti väldigt bra eftersom vi håller på med det allra mesta inom IT. Jag trivs enormt bra här!

Jobba i Jönköping
Är du vår nästa Dynamics-stjärna?
KONTAKT
  • Oscar Thorsson
    Oscar Thorsson
    Microsoft Dynamics-konsult, Jönköping
    072-230 07 98
FAKTARUTA

Namn: Oscar Thorsson

Titel: Microsoft Dynamics-konsult

Född: 1995

Bor: Borås

Familj: Föräldrarna Carina och Bengt

Fritidsintressen: Gillar mest att vara med vänner och resa runt

Vi älskar affärssystem