Patrik Näslund
OM OSS
JOBB

"Kunden ska våga klicka runt och inte vara rädd för att förstöra något"

Den stora friheten, de frikostiga förmånerna för anställda och möjligheterna att kombinera jobbet med rollen som småbarnsförälder gör Sogeti till en toppenarbetsgivare. Det menar Patrik Näslund, systemutvecklare i Sundsvall. 

Patrik Näslund

Beskriv dig själv med tre ord:
Noggrann, prestigelös, underfundig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Sundsvall. Innan jag började jobba med data tänkte jag bli kemist och hann plugga tre år på kemistlinjen innan jag kom på bättre tankar. Det som hände var att jag blev erbjuden en IT-utbildning genom arbetsförmedlingen på grund av att jag inte fick något sommarjobb en sommar i slutet av 90-talet, och på den vägen är det… Har nu hunnit jobba drygt 16 år i IT-branschen både åt konsultfirmor och statliga myndigheter. Tyngdpunkten under hela karriären har varit systemutveckling och databaser i Microsoftmiljö.

Min karriär på Sogeti:
Jag har jobbat på Sogeti i drygt fyra år nu och har sedan starten i februari 2011 sysslat med att ta fram ett nytt verksamhetssystem åt en kund. Det är ett digert projekt som nu är i slutfasen och på väg över mot förvaltning. I projektet har jag rollen som utvecklare, arkitekt och utvecklingsledare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det låter kanske lite klyschigt, men jag brinner för att bygga kundlösningar som tillför verksamhetsnytta, är användarvänliga och lättbegripliga. Man ska inte behöva skriva manualer till systemen utan de ska vara självförklarande och som användare ska man våga klicka runt utan att vara rädd för att förstöra saker, det ska systemen kunna hantera. Sen tycker jag att det är viktigt att skriva enkel och självdokumenterande kod så att systemen blir lätta att förstå och förvalta.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Vanliga dagar kan se ganska olika ut. När vi har kundbesök kan hela dagen gå åt till att diskutera lösningar eller gå igenom förändringar i systemen vi jobbar med. Andra dagar blir det mest skriva kod och dricka kaffe. Ofta försöker jag både börja och avsluta dagen ganska tidigt för att hinna hämta på dagis och fritids, sen jobbar jag någon timme på kvällen när barnen somnat och på så sätt hinner jag både göra mitt jobb och umgås med barnen, vilket är kanon!

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är en toppenarbetsgivare som ger individen stor frihet och har frikostiga förmåner för de anställda. Möjligheten till distansarbete gör det smidigt att kombinera jobbet som konsult med rollen som småbarnsförälder. Sen känns det bra att ha en stor organisation i ryggen med all kunskap som finns där ute i landet.

todo todo
Patrik Näslund
  • Patrik Näslund
    Patrik Näslund
    Systemutvecklare
    070-534 63 45
Faktaruta

Namn: Patrik Näslund

Titel: Systemutvecklare

Född: 1974

Bor: Alnö, strax utanför Sundsvall.

Familj: Fru och tre barn på 3, 7 respektive 14 år.

Fritidsintressen: Musik, löpning, hem och familj.

Jobba i Sundsvall