Philip Saouan
OM OSS
JOBB

”Viljan att lära mig nya saker har genomsyrat min karriär”

Philip jobbar med test hos oss i Helsingborg och brinner för att gräva ner sig i data och förstå den så att han kan ge nya insikter till sina kunder. För honom handlar det om att ge kunden de absolut bästa förutsättningarna eftersom han tycker att insikter från data ska bana vägen för beslut.

Beskriv dig själv med tre ord:
Aktiv, nyfiken och strukturerad.

Berätta lite om din bakgrund:
Efter mina studier i Lund som gjorde mig till Elektro- och Automationsingenjör tog min karriär lite av en ”vänstersväng” i form av fokusskifte mot mer data och mjukvaruutveckling. Under mina sista år på utbildningen, runt 2014, hade jag ett deltidsjobb på Sony Mobile i Lund och jag insåg snabbt att mjukvara var något jag vill jobba mer med. Jag fann tidigt inre tillfredställelse i analysering och kvalitetssäkring och kände att detta ville jag utforska mer i framtiden. När jag våren 2016 fick mitt första riktiga jobb, på Sogeti, insåg jag att jag kommit till helt rätt plats.

Min karriär på Sogeti:
Jag började min karriär på Sogeti efter min examen och fick snabbt ett uppdrag på en jättekund inom detaljhandeln. Inledningsvis arbetade jag mycket med test, kvalitetssäkring och testautomatisering. Jag trivdes mer och mer med att vidareutveckla mig själv och började så småningom anta nya tekniska utmaningar. Jag hade ett uppdrag där jag fick ta mycket eget ansvar och plats medan jag fick möjlighet att prova vingarna i nya teknologier. Samtidigt hade jag alltid Sogeti som backade mig i utbildning och guidning.

Jag tror starkt att om man har viljan att lära sig nya saker, så hjälper omgivningen en med detsamma. Just detta genomsyrar min karriär på Sogeti. I samband med min entusiasm att utveckla mig själv har jag på senaste tiden fokuserat mycket på data och datavisualisering. Just nu sitter jag i ett nytt uppdrag som Data Analyst och har nu högsta fokus på transformering, strukturering och analysering av data på olika sätt för att ge kunden de bästa förutsättningarna.    

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att gräva ner mig i data och förstå den. Att hitta problem som kan leda till förbättrad utveckling för kunder. Jag brinner för att strukturera data och visualisera den så att så många som möjligt kan förstå den och dra slutsatser av den. Insikter från data ska bana vägen för beslut.    

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Innan pandemitiden så satt man i jobb, diskuterade med kollegor och drack kaffe tillsammans. Nu, ett år in i arbetet hemifrån är det lite mer fria arbetstider och lite mindre socialisering. Nu bollar man med tankar och idéer hemifrån och det har sina för och nackdelar. I mitt arbete går mycket av tiden åt att gräva ner sig i data och leta efter insikter för kunden.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Jag är en ganska strukturerad och rutinmässig människa så jag följer rätt så mycket ”vanliga arbetstider” hemifrån. Mötena är dock lite fler och oftast lite längre. Socialiseringen är lite annorlunda, men själva arbetet går minst lika bra som förr tycker jag. Man vinner mycket tid på att inte behöva resa, samtidigt som man förlorar lite social kontakt.

Hur är en typisk sogetiare?
Professionella, drivna och målmedvetna. Inte rädda för förändring och i ständig fas med teknisk utveckling och kompetens.

Varför jobbar du på Sogeti?
Min karriär började här och har trivts suveränt ända sen dess! Sogeti gör ett grymt jobb i att hjälpa mig nå nya mål i en trygg miljö med många duktiga kollegor.

todo todo
KONTAKT
  • Philip Saouan
    Philip Saouan
    Test Engineer , Helsingborg
    073-062 45 33
FAKTARUTA

Namn: Philip Saouan
Titel: Data Analyst
Född: 1990
Bor: Helsingborg (Rydebäck)
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Golf, Padel, ”Fotbollstennis”, trädgårdsarbete och såklart umgås med flickvän, familj och vänner