Sarah Rhen
OM OSS
JOBB

"En vanlig dag består av mycket detektivarbete, många samtal och glada skratt"

Från utveckling, förvaltning och projektledning till knowledge manager, delivery manager och Business Intelligence - så har Sarahs resa på Sogeti sett ut hittills.

Sarah RhénBeskriv dig själv med tre ord:
Pålitlig, ansvarstagande, glad

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född i Göteborg, men uppvuxen i Luleå där jag gick Humanistisk linje på gymnasiet, då jag tycker att språk är väldigt roligt och intressant. Efter ett mycket lärorikt år som au pair i USA började mitt IT-intresse att växa och jag började studera på den Systemvetenskapliga linjen vid Umeå Universitet, där jag fyra år senare tog magisterexamen i Systemvetenskap 1997. Jag trivdes väldigt bra i Umeå och när jag fick kontakt med Sogeti via Umeå Universitets arbetsmarknadsdag, Uniaden, klickade det direkt och jag fick förmånen att få börja arbeta här på Sogeti i Umeå.

Min karriär på Sogeti:
Mina första år på Sogeti arbetade jag med många mindre uppdrag där jag lärde mig väldigt mycket om många områden, bland annat VB-utveckling, förvaltning och projektarbete. Efter en tid fick jag chans att arbeta som teamledare/projektledare hos en större telecom-kund, där jag utvecklades mycket i min ledarroll. Inom Sogeti finns många olika karriärvägar, både som konsult, men även internt inom företaget och när jag fick chansen att börja arbeta som divisionens Knowledge Manager trivdes jag som fisken i vattnet. Efter några år som Knowledge Manager växte mitt intresse för Business Intelligence och jag fick möjlighet att börja arbeta med BI hos en större kund inom det finansiella området. Det var spännande att se hur man kunde använda och lagra information på olika sätt och mitt intresse för BI växte och arbetet med att förvalta och utveckla kundens BI-system pågår än idag. Det senaste året har jag även varit ansvarig för Sogetis leverans hos kunden i Umeå, Luleå och Örnsköldsvik, vilket jag tycker är ett väldigt roligt och utvecklande arbete. Man får en väldigt god kontakt med både Sogetimedarbetare och kund då man har en central roll i uppdraget. Jag har under många år parallellt med mitt BI-arbete hos kund även varit ansvarig för vårt interna lokala kompetensområde inom BI, samt Sogeti Business Intelligence Center i Umeå.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Då jag dagligen arbetar med förvaltning av BI-system brinner jag för att hitta bra förvaltningsbara lösningar på kundens olika möjligheter och frågeställningar. Jag är även mycket intresserad av kvalitetsfrågor och hur vi kan förbättra kvaliteten på data och processer så att vi kan lita på att det data vi samlar in, lagrar och rapporterar verkligen speglar den verksamhet vi har.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag består av mycket detektivarbete, många samtal och glada skratt. Vi är ett mycket glatt och sammansvetsat gäng, bestående av både sogetiare och anställda hos kunden som har ett otroligt gott och framgångsrikt samarbete som ger mig både arbetsglädje och inspiration. Vi hjälps åt med att lösa och förebygga olika situationer i en värld där snabba beslut och ageranden samt god service är a och o för kundens verksamhet.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är ett mycket bra företag med goda värderingar, högt till tak, stor frihet för oss anställda och många olika karriärsmöjligheter. Och framför allt har vi så roligt tillsammans på Sogeti, det känns som att vi är ett enda stort team som tillsammans utför stordåd varje dag.

Kontakt
  • Sarah Rhén
    Sarah Rhén
    BI-expert/Delivery Manager
    070-399 94 04

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Sarah Rhén

Titel: BI-specialist/Delivery Manager

Född: 1972

Bor: I Umeå

Familj: Man och två barn, en son 14 år och en dotter 11 år.

Fritidsintressen: Att umgås med min familj och mina barn och delta i aktiviteter kring barnens respektive sporter, att läsa böcker, renovera och att vara i sommarstugan i Luleå skärgård.

Det här kan vi erbjuda
Skriv ut E-post