OM OSS
JOBB

"I slutänden är det glädjen som räknas"

Digitala medier kan få människor att komma närmare varandra. Mitt i alla dess utmaningar skapas magi när man hjälps åt för att hitta lösningen. Det menar Said El Shobaki som tror på att se bortom tekniken när man jobbar inom det allra senaste.

Said El ShobakiBeskriv dig själv med tre ord: 
Alltid glad, uppfinningsrik och visionär.


Berätta lite om din bakgrund: 
Jag är uppvuxen i Fittja, den roligaste förorten i Stockholm. Där finns folk från hela världen som pratar olika språk och har olika kulturer. I Fittja gick jag i skolan innan det bar av till gymnasiet i Danderyd där jag pluggade marinbiologi. Fiskar och segling var kul på gymnasiet, men kanske vore det bäst att plugga på KTH, och så blev det. Efter att jag pluggat klart till civilingenjör i medieteknik och utbytesstudier i Singapore var det dags att börja jobba på riktigt. Karriären började inom streaming, webb-TV och digital media. Efter ett par år drev jag eget tillsammans med brorsan, konsulttjänster med fokus på medieteknik. Efter ytterligare ett par år hamnade jag på Sogeti. Jag gillar entreprenörskap och bra affärer, träffa folk och lära känna allt och alla.


Min karriär på Sogeti: 
Följde bolaget ett antal år innan jag bestämde mig för att testa, och helt rätt så visade det sig vara ett toppenföretag att komma till. Efter en internutbildning på Sogeti hamnade jag på ett uppdrag hos ett internationellt företag, med kollegor i olika tidszoner och olika kulturer, där jag ansvarar för tjänster inom digital media. Jag trivs väldigt bra på Sogeti och på uppdraget jag har just nu.


Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag ser digital media som en enabler för att föra människor närmare varandra. Man utsätts dagligen för nya utmaningar och mitt i allt skapas magi där vi är flera som hjälps åt med att skapa nya lösningar. Jag älskar kommunikation och kreativa lösningar, och med digital media blir det mesta möjligt att uppnå. I slutändan är det människors glädje som räknas, och kanske är det så jag kan vara med och förändra världen. Jag har lätt för att se bortom tekniken vilket jag tror är viktigt när man arbetar inom det allra senaste.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag kommer till jobbet, tar en kaffe och sätter mig vid datorn. Eftersom mitt ansvarsområde på mitt nuvarande uppdrag sträcker sig runt hela globen behöver jag snabbt skanna igenom nattens mejl och följa upp statusen. Under morgontimmarna tar jag korta effektiva diskussioner med mina kollegor i teamet. Sedan blir det ett par samtal med leverantörerna ifall det skulle behövas som uppföljning på nattens mejl och då gäller det att hinna med Kina innan mina kollegor där går hem för dagen. Mycket i mitt arbete går ut på att hålla ihop och koordinera förvaltningsarbetet på global nivå och då ingår det att planera, projektera och strukturera upp kommunikationsvägar, plattformar och mötesforum på olika nivåer. Det gäller att vara välstrukturerad och ha metodiska arbetssätt, men också påhittig och kreativ för att kunna lösa de utmaningar vi ställs inför. Under lunchtimmen blir det att jag tränar, tar en löprunda runt viken, och är det torsdag så passar jag på att äta pannkakor – bara! På eftermiddagen sitter jag oftast med de längre projekten, tar ett par möten, lyssnar på musik i iPoden (ja, iPod) medan jag knappar på datorn.

Varför jobbar du på Sogeti?
För mig står Sogeti för kvalitet, struktur och engagemang, och det är något jag kände första gången jag kom i kontakt med bolaget för några år sedan och även nu. Som konsult här får man utrymme att kunna göra ”sin grej”. Det finns ett engagemang som kommer från teamet, ledarna och en själv som gör att ens egen utveckling faller sig naturlig. Vill man mot toppen så finns alla möjligheter för det. Det handlar bara om att ta steget. Jag gillar att min entreprenörsmässighet kommer väl till hands och uppskattas av Sogeti.todo todo
Kontakt
  • Said El Shobaki
    Said El Shobaki
    Consultant, Engagement Management
    072-504 47 02
Faktaruta

Namn: Said El Shobaki

Titel: Consultant, Engagement Management

Född: 1986

Bor: Fittja, Stockholm

Familj: Mamma, Pappa, 5 syskon, 100 kusiner

Fritidsintressen: Fika, träning, mingel, TV-spel

Sökes: Nya medarbetare
VI SATSAR PÅ KVINNOR