Simon Ågren
OM OSS
JOBB

”Jag älskar att vara den som kan svara på frågorna”

Lösningsarkitekten Simon på Sogeti i Umeå brinner för att skapa nytta för kunderna med smarta IT-lösningar, helst med hjälp av SharePoint, Office365 och Azure.

Beskriv dig själv med tre ord:
Social. Driven. Glädjespridare!

Berätta lite om din bakgrund:
Uppvuxen i Umeå och har en flerårig bakgrund inom försäljning. Beslutade mig för att sadla inom IT och studerade Systemvetenskap vid Umeå Universitet, fast besluten att aldrig programmera – vad fel jag kunde ha. Sedan utbildningen har jag nästan uteslutande arbetat med utveckling inom Microsoft-tekniker. Min karriär har sedan dag ett cirkulerat kring SharePoint, Office365 och Azure, där jag har arbetat med hela kedjan från kravställning till implementation.

Min karriär på Sogeti:
Jag började som trainee på Sogeti, med specialisering inom SharePoint. Sedan testade jag vingarna på två andra företag. Nu är jag tillbaka sedan efter sommaren, och det känns verkligen som att komma hem! Jag upplever ett stort stöd att utvecklas inom mitt expertområde, där jag får möjlighet att arbeta både nationellt och internationellt inom communityn. I dagsläget kombinerar jag mitt arbete inom SharePoint och Office365, med intern kompetensutveckling inom Enterprise-arkitektur. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde:
Jag älskar att vara den som kan svara på frågorna och att omsätta det till något användbart för kunden. SharePoint och Office365 kan verka otroligt stort och komplext för en kund. Att få vara med och lyssna på kundens problem – hitta de omedvetna behoven – vägleda och konkretisera. Att sedan i slutändan vara med och implementera en lösning som möter och kanske överträffar kundens behov, är en otrolig drivkraft. Annars brinner jag för den internationella SharePoint communityn. Att vara med internationellt och hålla föredrag/demos, hjälpa till med open source-utveckling inom Patterns And Practices (PnP).

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut:
Kaffe hemma! Cyklar/hoppar på en buss. Väl framme på jobbet tar jag med mig en kaffe till skrivbordet. Tar några snabba minuter och skummar igenom Twitter, för att se om något intressant hänt inom SharePoint-världen. Glömde jag kaffe? Kanske ska hämta en kaffe! Ibland blir det flera projekt samtidigt, vilket kräver viss planering och struktur. Mina dagar består oftast av lösningsförslag/arkitektur, utveckling, eller dialog med säljare. Möjligtvis förbereder jag någon intern/extern presentation. Självklart smyger det in sig några möten på dagarna (och möjligtvis lite mer kaffe).

Varför jobbar du på Sogeti?

Jag gillar att det är en platt organisation – på riktigt. Mina idéer tas på allvar och ges förutsättningar för att de ska kunna realiseras. Jag känner ett oerhört stöd för personlig utveckling och ges förutsättningar att kunna utveckla andra. Jag får möjlighet att arbeta med många olika kunder, i varierande storlek och omfattning – vilket gör det dagliga arbetet omväxlande, spännande och utmanande.

todo todo
KONTAKT
  • Simon Ågren
    Simon Ågren
    Lösningsarkitekt Sogeti Umeå
    076-812 53 52

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Simon Ågren

Titel: Lösningsarkitekt inom SharePoint och Office365

Född: 1986

Bor: Umeå

Familj: Sambo, två pojkar (4 och 2 år)

Fritidsintressen: Mina barn, golf, gymträning, matlagning, socialt umgänge