Sofia Axelsson
OM OSS
JOBB

"Jag ville arbeta med något som hela tiden utmanar min analytiska sida"

Sofia Axelsson är serviceledaren, som kom till Sogeti via en karriär som landslagsspelare i basket och en internationell modellkarriär. Nu brinner hon för att pressa fram buggarna och provocera utvecklarna i sitt team i Luleå.

Beskriv dig själv med tre ord
Positiv analytisk amazon.

Berätta lite om din bakgrund: 
Jag är förmodligen inte den som någon i gymnasiet hade tippat på skulle arbeta som IT-konsult. Jag har hunnit med att spela med basketlandslaget, samt rest och arbetat världen över som modell där jag synts i bland annat italienska Vogue och i kampanjer för Levis och Nike. Jag har hunnit bo i London i flera år, även en sväng i New York. Något jag lärt mig av detta är att allt har sin tid och när jag kände mig mogen för ett nytt kapitel i livet bestämde jag mig för att börja plugga, och valde Informatik med inriktning Systemutveckling. Jag valde denna utbildning eftersom att jag alltid varit teknikintresserad (om än i smyg), och jag ville arbeta med något som hela tiden utmanar min analytiska sida. Innan jag började på Sogeti hann jag med två kortare uppdrag som projektledare och datasamordnare.

Min karriär på Sogeti
Jag började på Sogeti i december 2016, så jag är fortfarande relativt ny i verksamheten. Jag fick från första början chansen att vara kundernas point of contact som Serviceledare, vilket hela tiden utmanar mig och ställer krav på att jag lär mig och håller mig uppdaterad om kundernas behov och önskemål. På senare tid har jag även fått chansen att arbeta som Testare i projekt av varierande storlekar. Här känner jag att jag hittat rätt!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde
Som serviceledare tycker jag om den nära kontakt jag har med kunderna dagligen. Jag tycker om att försöka förstå en verksamhet och dess arbetssätt, för att säkra att kunden i slutändan blir nöjd. Inom test så älskar jag att provocera, försöka hitta och pressa fram buggar.. Utvecklarna i mitt team är inte alltid jätteglada på mig.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut? 
Det är egentligen aldrig en vanlig dag på jobbet eftersom att det i princip kan hända vad som helst under dagen, allt ifrån att hantera kritiska ärenden till att sätta sig in i komplexa system till att försöka lära sig koda ”på riktigt” när tiden finns.. Möjligheterna är många!

Varför jobbar du på Sogeti? 
Jag jobbar på Sogeti för att det ständigt finns möjlighet till personlig utveckling, spännande arbetsuppgifter och så har jag faktiskt världens snällaste och mest hjälpsamma kollegor.

todo todo
Kontakt
  • Sofia
    Sofia Axelsson
    Serviceledare och Testare
    072-207 81 06
Faktaruta

Namn: Sofia Axelsson

Titel: Serviceledare och Testare

Född: 1989

Bor: Luleå

Familj: Två små envisa barn

Fritidsintressen: Det blir väldigt mycket barnaktiviteter, men förutom det tycker jag om inredning, mode och basket!

World Quality Report 2017-18