Ulrika Lantz
OM OSS
JOBB

”Jag har alltid gillat kombinationen IT och ekonomi”

Ulrika Lantz, affärssystemexpert inom nationella Microsoft Dynamics Center i Jönköping, älskar affärssystem och har genom åren provat på de flesta roller som finns kring ERP-lösningar.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, analytisk och kreativ.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började min yrkesbana som ekonom inom högskolevärlden, där jag så småningom också blev ansvarig för internationellt student- och lärarutbyte inom min institution. Eftersom jag alltid varit intresserad av kombinationen IT och ekonomi så bytte jag arbetsgivare till ett av Sveriges största industriföretag, där jag jobbade som internkonsult med inriktning på affärssystem och integrationer. Det var en intensiv tid där vi byggde kopplingar till centrala administrativa system och reste runt både inom Sverige och utomlands för att rulla ut lösningen. Jag jobbade också några år med affärssystemet SAP som kravställare åt kunden och då fick jag smak för ERP-världen på allvar.

Min karriär på Sogeti:
Steget var därefter inte långt till Sogeti som precis påbörjat sin satsning på Microsoft AX. Här har jag stannat kvar och har upplevt de flesta generationer fram till dagens ERP-system Microsoft Dynamics 365. Jag har varit med om de flesta roller som exempelvis kravställare, lösningskonsult, testare, utbildare och förvaltare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det bästa med min roll är att den är så otroligt varierande. Jag kan sitta ena dagen med att gräva ner mig i detaljer i ett nedskrivet krav hos min kund, och andra dagen diskutera globala parametrar med deras ledning. Jag brinner för att se helheten i lösningen och att få angränsande delar att samspela.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Oavsett var jag befinner mig så är dagens första kopp kaffe den bästa. Växlar några ord med en kollega, och börjar förbereda inför dagens uppgifter. Jag sitter ofta i möten för att planera på kort och lång sikt, och ofta bollar jag idéer med mitt team, antingen kring lösningar i mitt system, eller hur vi skall få vårt arbetssätt att flyta på ett bra sätt. Jag jobbar dagligen med vårt offshore-team i Indien och tillsammans bygger vi bra rutiner hos kunden.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det är en härligt öppen, kompetent och generös arbetsgivare, där jag får stor frihet att styra mitt arbete. Miljön är prestigelös och alla kollegor delar med sig till varandra. På vårt kontor möts vi även utanför arbetstid på skidresor, chokladprovningar, mountainbiketurer och löplopp, vilket är toppen för sammanhållning och trivsel. 

Jobba i Jönköping
Är du vår nästa Dynamics-stjärna?
KONTAKT
  • Ulrika Lantz
    Ulrika Lantz
    Microsoft Dynamics-expert, Sogeti Jönköping
    070-607 12 46
FAKTARUTA

Namn: Ulrika Lantz

Titel: Applikationskonsult Microsoft Dynamics/AX, Sogeti Jönköping

Född: 1970

Bor: Habo utanför Jönköping

Familj: Man och tre tonåriga söner

Fritidsintressen: Träning, friluftsliv, resor och litteratur

Vi älskar affärssystem