zeth borg
OM OSS
JOBB

”Att stötta och guida är det bästa jag vet”

Zeth Borg, superdriven och framåtlutad projektledare på Sogeti i Sundsvall, brinner för att leverera lösningar med hög kvalitet och hjälpa andra växa i sina roller.

zeth_borg_130x150.pngBeskriv dig själv med tre ord:
Rak, ärlig och lycklig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är nybliven norrlänning, lämnade IKEA och flyttade upp från Skåne i april 2019. Mitt tidigare yrkesliv har spenderats på ett och samma företag, IKEA med bla 20 år inom IKEA IT. Under mina år på IT har jag haft ett stort antal roller och uppdrag så som Solution Owner, Test Strategist, Business Developer, Project Manager, Scrum Master och Test Automation Specialist. Jag insåg väldigt tidigt under min tid på IT vikten av test och god kravhantering något som sen varit en röd tråd genom alla åren.

Jag har gjort allt från att vara med och byggt upp testautomatisering som en tjänst till att vara Solution Owner för test och kravdisciplinen. Så med den bakgrunden kändes det naturligt att gå in som driver för det lokala kompetensområdet (KO) på Sogeti för "Test & Krav".

Min karriär på Sogeti:
Är relativt nyanställd, jobbar som projektledare samt att jag har ansvaret för ett ett av våra KO (Test & Krav) här uppe i Sundsvall.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag är väldigt leveransfokuserad, att kunna leverera kvalitativa lösningar som underlättar verksamhetens vardag är något jag brinner för. Sedan tycker jag det är fantastiskt roligt att få hjälpa andra att växa i sina roller genom  stötta och guide dem framåt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Ordspråket 'morgonstund har guld i mund' passar in på mig,  att komma in tidigt på jobbet och utnyttja lugnet innan alla andra aktiviteter drar i gång är guld värt. Mycket av min tid går åt till möten samt att vara gatekeeper runt olika problem och utmaningar. Detta för att möjliggöra en så smärtfri arbetsdag som möjlig för mina projektmedlemmar, så de kan fokusera på sina uppgifter.

Hur är en typisk sogetiare?
För mig är en sogetiare någon som inte är rädd för att kavla upp armarna och få saker och ting gjorda. Vi är även duktiga på att tillsammans med kund hjälpa dem att förstå vad som behövs göras för att kunna leverera kundnytta.

Varför jobbar du på Sogeti?
En stor anledning till att jag valde att jobba för Sogeti är våra värderingar, ledord som jag känner för och kan leva efter.

Jobba i Sundsvall
todo todo
KONTAKT
  • Zeth Borg
    Zeth Borg
    Projektledare, Sundsvall
    076-111 99 68
FAKTARUTA

Namn: Zeth Borg

Titel: Projektledare

Född: 1972

Bor: Ljustorp (på landet utanför Sundsvall)

Familj: Sambo och en flock med hundar

Fritidsintressen: Flugfiske, träna och tävla med mina hundar, vara ute i naturen, golf även om den varit vilande ett tag