Medarbetare

Sofia Iasonidou

Berätta lite om din bakgrund:
Om någon skulle ha frågat mig för 10 år sen hur jag skulle föreställa mig idag, skulle jag aldrig sagt att jag skulle arbeta inom IT. Min första examen var i klassiskt piano, och jag ville bli en musiker då. När jag inte fick någon plats vid musikvetenskapsprogrammet, beslutade jag mig för att prioritera mina universitetsalternativ slumpmässigt. Som ett resultat blev jag antagen till ett program i "Företagsekonomi och främmande språk".

Efter min examen arbetade jag i Aten i ungefär 6 år, mest inom den finansiella branschen. Men min arbetslivserfarenhet inkluderar även anställningar inom HR och marknadsföring. Mina två sista år i Grekland var jag finansiell konsult och jobbade mest med lån och investeringar. Där hade jag möjlighet att stödja både privatpersoner och företag. När vi flyttade till Sverige, började jag ett tvåårigt Mastersprogram i BI vid Högskolan Dalarna, eftersom jag redan bodde här, men också för att jag tyckte att programmet var både spännande och utmanande. Under de följande åren, beslutade jag mig för att samtidigt ansöka till företagsekonomiprogrammet. Alltså fick jag i slutet av sommaren en master och en magister till.

Min karriär på Sogeti:
Min karriär på Sogeti började i mitten av september 2016. Jag hade precis tagit min examen från BI programmet. Jag hade redan en intervju och fick ett samtal att det fanns möjlighet att få ett uppdrag för SSAB. De gick med på att anställa mig och sedan dess har jag jobbat som BI-utvecklare i deras IT-avdelning.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Högskolan erbjuder allmän kunskap inom området, och under mina studier har jag mest fokuserat på Anaytics. Mitt nuvarande uppdrag handlar mest om integration och just nu försöker jag att lära så mycket som möjligt inom detta område. SQL Server Integration Services ger en mängd möjligheter och är min prioritet just nu, men senare Analysis och Reporting Services.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag börjar med en stor kopp kaffe. Jag går igenom ärenden som ska göras för dagen. Det första är att kolla att allt kördes utan fel dagen innan. Om allt verkar bra jobbar jag mest med utveckling. Vissa fall tar några timmar och andra kan ta flera dagar, för att man måste se till att allt fungerar ordentligt.

Varför valde du att börja jobba på Sogeti?
Mitt första besök hos Sogeti var i slutet av mitt första år på Business Intelligence-programmet. Jag var väldigt imponerad av arbetsmiljön och deras arbetssätt. Således bestämde jag mig för att ansöka.

Berätta något som vi inte redan vet om dig.
Studierna inom BI-området var något helt oväntat för mig. Jag bodde redan i Dalarna och hade familj, så att flytta till en annan stad för att plugga var inget alternativ för mig. Det var inte klart för mig då vad BI var, men jag bestämde mig att passa på ändå. Även om mitt val kan anses vara slumpmässigt, jag kan inte alls klaga för det. Min utbildning gav mig möjlighet att få ett jobb på nolltid, och chansen att arbeta med något nytt och spännande!

todo todo
KONTAKTPERSON
  • Aron Östergård
    Aron Östergård
    Rekryteringsansvarig nationellt
    073-024 58 28

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Sofia Iasonidou

Titel: BI utvecklare

Född: 1985

Bor: Falun, Dalarna

Familj: Gift med Alex och stolt mamma till min 3-årig Mikaela

Fritidsintressen: Spela elbas, läsa böcker och plugga!