Fasttracker-röster
OM OSS
JOBB

Fasttracker-röster

Lär känna några av våra Fasttrackers och läs om hur deras tid som Fasttrackers har varit.

Robin Ljungqvist

Vad har ni fått göra under er tid som Fasttracker?
Jag har jobbat med och i samma projekt som Magnus under min Fasttracker-tid och jag tycker hans förklaring täcker in det mesta. Utöver de fantastisk roliga projekten vi har fått göra så har vi också fått vara med på diverse tillställningar. Det var helt fantastiskt roligt att få följa med på Sogeti Innovation Meetup. Det var väldigt inspirerande att innovera och träffa Sogetiare ifrån hela Sverige.

Vad har ni lärt er under er tid?
Jag har lärt mig vad det innebär att arbeta som konsult hos Sogeti. Framförallt framåt slutet av perioden då vi har fått vara med och pitcha idéer och prata med potentiella kunder. Jag har också fått lära  mig och sätta mig in i en massa nya miljöer och verktyg under projekten som t.ex olika cloudtjänster ifrån Azure och en ordentlig djupdykning i apputveckling med Xamarin som komplement till min mer webbinriktade utbildning.

Kort om hur det har varit
Jag har trivts fantastiskt bra hos Sogeti under min Fasttrackerperiod med både härlig stämning och härliga kollegor. Jag har utvecklats ofantligt mycket det senaste året och ser verkligen fram emot att få fortsätta min resa hos Sogeti i rollen som konsult.

Sofia Lundqvist

Vad har ni fått göra under er tid som Fasttracker?
Under min tid som Fasttracker har jag varit med på lite olika events, exempelvis Webbdagarna i Malmö och Sogeti Innovation Meetup i Karlstad. Sedan har jag också jobbat tillsammans med Magnus och Robin i ett utav projekten som Magnus skrev om, där vi utvecklat en app som låter användaren ta en bild på en möbel eller någon annan produkt och sedan få tillbaka förslag på liknande produkter ur ett visst sortiment, t. ex. Ikeas. 

Vad har ni lärt er under er tid?
I projektet som jag var med i använde vi verktyg och programmeringsspråk som var helt nya för mig, t. ex. C# och Xamarin. Jag har inte hållit på något med apputveckling alls tidigare utan mest fokuserat på webb, så det blev en ganska brant inlärningskurva för min del vilket gjorde att jag lärde mig otroligt mycket. Utöver det har det varit väldigt givande att få arbeta med erfarna personer som har mycket kunskap inom området.  

Kort om hur det har varit
Det har varit jätteroligt! Främst att få inblick i hur man jobbar på Sogeti och att få lära känna så mycket nya människor. Det känns kul att redan under studietiden få möjlighet att knyta kontakter inom branschen. 

Magnus Weidmar

Vad har ni fått göra under er tid som Fasttracker?
Jag har arbetat med 2 projekt under min fasttracker tid. Det första var en Xamarin applikation som vi valde att kalla Konsultappen. En applikation var syfte var att skapa ett grafiskt gränssnitt över den kompetens som finns inom Sogeti. I Konsultappen kan en inloggad användare, kund eller säljare, navigera bland kompetenser kopplade till konsulter och samt se om konsulten har möjlighet att arbeta på specificerad ort under specificerat datum. I detta projektet var vi två utvecklare(fasttrackers), en projektledare (Daniel Berg) och en UX expert (Håkan Person) och en säljare (Gunnar nordström). 

Det andra projektet är också en Xamarin-app där vi utvecklat en produkt som möjliggör för användaren att ta en bild på ett rum eller enskilt objekt, t.ex möbel för att sen få ett förslag från en specificerad produktkatalog, t.ex IKEA eller Biltema. Om jag som användare fotograferar en gul fåtölj får jag som förslag av applikationen gula fåtöljer i samma stil från IKEA, om applikationen var kopplad till deras produktkatalog.

I detta projekt var vi 3 utvecklare (Fasttrackers), Daniel Berg som var lite som en beställare, UX (Håkan Persson) och en säljare i form av Gunnar Nordstörm.

Ta en titt på en kort video om detta projekt: 

 

Vad har jag lärt mig?
Massor såklart, jag har lärt mig mycket om Sogeti jag har lärt mig många nya ramverk och verktyg. Jag har fått certifiera mig som Xamarin-utvecklare. Använt mig av innovativa lösningar från Microsoft Azure så som Custom Vision. Jag känner främst att jag har utvecklats i min roll som konsult och fått en grundläggande förståelse vad som förväntas av mig och vad jag kan förvänta mig av IT-branschen.

Hur har det varit?
Fantastiskt, lärorikt, kul, spännande och oerhört utvecklande. Det finns få perioder i mitt liv som jag har haft möjligheten att lära mig så mycket som jag har haft under Fasttracker-tiden. Det har varit mycket lärorikt att prata med andra kollegor men också möjligheten att se vilket behov som finns på Sogeti och försöka fylla detta. Med lite tur är man så bred att man direkt kan komma in och få beläggning.

todo todo
KONTAKT
  • Aron Östergård
    Aron Östergård
    Rekryteringsansvarig nationellt
    073-024 58 28