Fredric Andersson
OM OSS
JOBB

"Att vara ledare är ett kall för mig"

Fredric, en av våra teamchefer på Sogeti i Borlänge, kände tidigt att ledarskap var hans grej. Att få andra att växa och nå framgång, se individen och att realisera strategier han varit med och tagit fram – då trivs han som bäst på jobbet! Lär känna honom lite bättre här.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Förutsättningsskapande, inkluderande, engagerad.

Berätta lite om din bakgrund!
Min resa började som systemutvecklare på ett mjukvaruföretag i Linköping. Där fick jag snabbt ett eget team och fick smak för ledarskap – att kunna skapa förutsättningar och engagerade kollegor runt mig var ett vinnande koncept. Efter något år tog jag klivet vidare och började med projektledning, något som inkluderade fler aspekter och utmaningar på min ledarskapsresa. Det sista året på detta företag fick jag skapa en utbildningsenhet och var utbildningschef. Dock saknade jag projektlederiet och tog en anställning på Sogeti (i Linköping) som projektledare, en arbetsplats jag trivdes väldigt bra på och hade många roliga och utmanande uppdrag. Efter flera år blev jag erbjuden en tjänst på Saab som utvecklingschef för den försvarshemlinga infrastrukturen – detta var en utmaning som jag tog och växte otroligt mycket under åren på Saab som ledare.

Åren gick och familjen växte, och vi ville tillbaka till rötterna hemma i Falun – där jag fick en tjänst som sektionschef för systemförvaltning på Region Dalarna. Där spenderade jag nästan 3 år innan jag såg att dörren var öppen på Sogeti igen. Då jag var väldigt nöjd med Sogeti som arbetsgivare sedan tidigare var det ett tåg jag ville tillbaka på och köra vidare med! Nu sitter jag här i Borlänge som teamchef och njuter i princip varje dag. Min ledarskapsresa tågar vidare och nu sitter jag i rätt vagn.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag märkte tidigt att jag ville kunna dela med mig av mig själv och skapa förutsättningar för mina kollegor att nå framgång. Med ledarroller följer även (ofta) ett ansvar att driva frågor på ett strategiskt plan, något som jag finner otroligt utmanande och roligt.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Alla individer! Allas olikheter och unika behov, pusslet att lösa varje behov för att få ihop helheten. Att tillsammans kunna skapa våra förutsättningar att nå de strategiska mål vi satt upp.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag ramlade in på Sogeti en gång i tiden och trivdes väldigt bra där (trots att jag valde att gå vidare till en annan tjänst), och har alltid kännt att jag vill tillbaka – men aldrig riktigt kunna peka på när. Dock när tjänsten som teamchef fanns tillgänglig visste jag att nu var tiden inne. Kollegorna, sammanhållningen, ”andan” – ja det är som jag kom ihåg det. Och vi har stora och roliga uppdrag att sätta tänderna i, exempelvis på en av Sveriges största myndigheter, som gett oss ett flerårigt förtroende. Att vara med på en tillväxtresa är alltid extra inspirerande. Jag ser fram emot att ta hand om många nya ansökningar och nya medarbetare till mitt team.

Hur är en typisk sogetiare?
Jag skulle kunna ha en lång utläggning, men jag försöker summera i en mening: Problemlösare med en profesionell attityd på en prestigelös nivå.

12 snabba fakta om Sogeti
KONTAKT
  • Fredric Andersson
    Fredric Andersson
    Teamchef, Borlänge
    073-074 54 45

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Skriv ut E-post