Jonas Eriksson
OM OSS
JOBB

”Våra olikheter som individer skapar en större nytta tillsammans än vad varje enskild person gör”

Jonas, teamchef i Gävle, började sin karriär som sjuksköterska och är vad han själv kallar en riktig flugfiskenörd. Att vara med och bidra till att kollegorna växer, utvecklas och lyckas är bland det bästa han vet.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Tillgänglig, tillitsfull, trovärdig.

Berätta lite om din bakgrund:
Utflyttad norrbottning som numera kallar Valbo utanför Gävle sitt hem. Jag har en lite annorlunda väg in i branschen, utbildad undersköterska från gymnasiet, som under mitten av 90-talet läste samhällsvetarprogrammet i Uppsala. Tanken var att bli statsvetare. Några år senare förvandlades det till en Master inom data- och systemvetenskap. Privat är jag internationell kastinstruktör inom flugfisket och en riktig flugfiskenörd som spenderar många timmar vid våra fiskevatten.

Lär känna framtida kollegor och kika på lediga tjänster i Gävle 

Varför har du valt ledarrollen?
Möjligheten att påverka min omgivning, genom att bidra i olika forum exempelvis ledningsgruppsarbete inom Sogeti, men även externt där vi jobbar mycket med hur vi kan bli fler inom IT-branschen via olika samarbeten med lokala näringslivet/utbildningsväsendena. Ett exempel som jag vill lyfta fram är vårt samarbete med Gävle Kommun och en högstadieklass där vi agerar fadderföretag och följer/inspirerar klassen under deras år genom högstadiet.

För mig är det en självklarhet att våra olikheter som individer, men även erfarenheter, skapar en större nytta tillsammans än vad varje enskild person gör. Och intressanta och givande diskussioner där man tar och ger leder oftare till kloka beslut.

Här kan du lära känna fler ledare i Gävle 

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att få vara med och bidra till att andra människor växer, utvecklas och lyckas hos oss. Detta gör jag genom ett optimistiskt tankesätt, aktivt lyssna och ge tillit, vilket i sin tur bygger förtroende. ”Walk the talk” är ett rättesnöre för mig i vardagen.

Läs mer om möjlighet till kompetensutveckling hos oss 

I mitt arbete, oavsett vad, är det viktigt att jag kan leverera att gott arbete där alla intressenter är nöjda. I konsultrollen är det ett speciellt viktigt att man värnar kvalitet i det arbete man gör då det också är direkt kopplat till att vi lyckas som bolag. Stoltheten att jobba på ett framgångsrikt bolag där vi tillsammans leverera stort värde till våra kunder är viktigt för mig.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag har 20 år inom företaget i olika roller och för mig är det möjligheten att växa som människa och i min yrkesroll som gör att jag fortfarande brinner för Sogeti.

Hur är en typisk sogetiare?
Kompetent, glad och god kamrat!

 

KONTAKT
  • jonas_eriksson
    Jonas Eriksson
    Rekryteringsansvarig/ Teamchef, Gävle
    070-604 64 82

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Skriv ut E-post