Peter Österlund
OM OSS
JOBB

"Jag gillar att bygga team"

Peter Österlund har jobbat inom vår koncern sedan 1995. Han har provat på många roller genom åren. Han började som systemutvecklare och idag är han regionchef för Sogeti i västra Sverige. Här får du chansen att lära känna honom bättre.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerad, inkluderande, ärlig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är systemvetare från Uppsala universitet och var bland annat delägare i ett litet bolag under fem år innan jag började på Capgemini 1995. Det är fantastiskt kul att ha kört eget bolag, arbetat inom Capgemini och därefter varit med på Sogetis resa ända från att Capgemini-koncernen lanserade Sogeti 2003 i Sverige. Jag startade min karriär inom koncernen som konsult på Volvo Cars motorfabrik i Skövde och har därefter haft förmånen att jobba som teamchef, säljare, leveransansvarig och regionchef. Det finns många fina möjligheter att prova på olika roller hos oss. 

Läs mer om fler kollegor i Göteborg här

Varför har du valt ledarrollen?
Jag trivs med att bygga team för att tillsammans jobba mot gemensamma mål.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att få möjligheten att jobba med människor och deras utveckling samtidigt som vi tillsammans bygger en verksamhet mot uppsatta mål.

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti är våra viktigaste värdeord Enkelhet och Entreprenörskap vilket passar mig oerhört bra. Jag trivs med det stora företagets möjligheter kombinerat med det ansvar vi har ute i organisationen för hela verksamheten, från sälj till leverans. Vår uppgift är att på bästa sätt nyttja hela företagets styrka för vår affärsverksamhet lokalt, det gillar jag verkligen.

Vill du läsa om fler medlemmar i Göteborgs ledning kan du göra det här 

Hur är en typisk sogetiare?
Jordnära, snabbfotad, entreprenör.

 

KONTAKT
  • Peter Österlund
    Peter Österlund
    Regionchef, Sogeti
    070-661 99 19

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Möt dina framtida chefer