OM OSS
LEDARSKAP

"Förtroende och öppenhet är kärnan i mitt ledarskap"

Här kan du lära känna energifyllde Fredrik Wikberg,  regionchef för våra kontor i Linköping, Norrköping och Nyköping. Hur ser han på ledarskap? Vad har han för bakgrund? Varför han jobbar på Sogeti? Svaren på de här frågorna och några till får du här!

Hej Fredrik! Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?
Min fru skulle säga lösningsfokuserad 😅. Jag skulle nog säga nyfiken, kunskapstörstande och viljan att driva framåt, jag är inte så intresserad av vad vi gjorde igår, utan mer vad vi kan göra idag och i morgon.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag har en bred teknisk bakgrund. Jag har jobbat som konsult länge och rest jorden runt tack vare konsultrollen. Har jobbat med allt från ERP, presale och projektleding till Cloud-infrastruktur och SQL queries. Jag har haft en ledarroll på olika bolag sedan 2010 och trivs att leda andra duktiga människor att nå sin bästa potential.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Förtroende, transparens och resultat sammanfattar det bra tycker jag.

Varför har du valt ledarrollen?
Det är nog ledarrollen som valt mig. Jag har ofta många ideér om hur vi kan komma framåt, hur vi till exempel ska sälja lösningar och jobba med kunder, så det har fallit sig naturligt.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare? Förtroende och öppenhet. I medgång är det inte svårt att leda andra, men i motgång synas ledarskapet på ett helt annat sätt. Jag ser mig som en bra ledare både i med- och motgång. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag vill jobba med de bästa i branschen och med ett företag som ställer höga krav på sig själv och dess medarbetare, men som också firar framgång och succéer.

Hur är en typisk sogetiare?
Nyfiken, kompetent, hungrig och har en massa dolda talanger!

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför?
Oerhört svår fråga! En delfin skulle sammanfatta mycket; snabb, agil och mån om familjen och ett djur som trivs ihop med andra delfiner men kan också simma iväg själv för att upptäcka saker. 😊

KONTAKT
  • Fredrik Wikberg
    Fredrik Wikberg
    Regionchef, Sogeti
    072-188 80 50

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.