Patrik Ström
OM OSS
LEDARSKAP

”Jag mår som bäst när människor i min omgivning mår bra”

Patrik är en av våra ledare i Örebro, och för honom är det viktigt att skapa ett arbetsklimat som passar alla. Transparens, tillgänglighet, närvaro och återkoppling är några ord som han använder för att beskriva hur han skapar det. Patrik älskar att hitta en perfect match mellan vad kunderna söker och den kompetens våra medarbetare har. Det här är din chans att lära känna honom litegrann.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Affärsdrivet, inkluderande, coachande.

Berätta lite om din bakgrund:
Efter gymnasiet hade jag inte den blekaste aning om vad jag vill bli när jag blev stor. Jag jobbade som skyltmontör ett par år då jag reste land och rike runt och monterade ljusskyltar hos olika företag. Sedan jobbade jag i pappersförädlingsbranschen ett par år. Vid den tidpunkten hade intresset att studera kommit tillbaka och det blev fyra år på Örebro universitet (IT och ekonomi) vilket resulterade i en civilekonomexamen 1995.

Efter avslutade universitetsstudier fick jag jobb som Trainee på Örebro Energis säljavdelning. När jag avslutat Traineeprogramet så fick jag en roll som företagssäljare av energitjänster. Fyra år senare blev jag överlockad till IT-branschen och började som säljare på WM-data. Under 2009 blev jag kontaktad av den dåvarande teamchefen på Sogeti (som jag jobbat med på WM-data) som frågade om jag kunde tänka mig att komma till Sogeti. Jag var då inte helt säker på om jag ville fortsätta inom IT-branschen, men jag fick ett sånt gott intryck av Sogeti så jag bestämde mig för att tacka ja. Nu har jag varit här i tolv år och jag trivs fortfarande fantastiskt bra. 

Varför har du valt ledarrollen?
För att få vara delaktig i företagets och kontorets utveckling. Jag gillar att coacha andra människor för att jag mår bra när personer i min omgivning mår bra. Om jag kan bidra positivt med min input så känns det bra. Därför gör jag alltid mitt bästa för att vara närvarande och lyhörd gentemot kollegor. Alla människor har behov av att bli sedda, hörda och bekräftade. Jag försöker ha frekvent kontakt med mina kollegor för att kolla av hur de trivs på jobbet och på sina uppdrag och om jag kan hjälpa till med något.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att ha möjligheten att vara med och påverka vårt företags utveckling och att vara med och bidra till att vi uppfattas som en attraktiv arbetsgivare. Vi har stort fokus på medarbetarna och deras utveckling. Förutom alla förmåner som finns på Sogeti så försöker vi alltid att hitta spännande uppdrag där konsulterna kan utvecklas i sin konsultroll. Då vi är ett stort företag som har många kunder både lokalt, nationellt och internationellt så finns det otroligt många spännande uppdrag att välja på.     

Som ledare på Sogeti har vi utrymme att forma kontorets vardag så vi får ett arbetsklimat som våra medarbetare uppskattar.  Jag försöker alltid vara tillgänglig för frågor och spontana möten och är noggrann med snabb återkoppling. Jag är transparent om vad som händer och sker som är av intresse för kollegorna. Jag försöker helt enkelt behandla andra på samma sätt som jag själv vill bli behandlad. Jag känner att vi har ett öppet och varmt arbetsklimat som gör att vi trivs i varandras sällskap. Vi har högt i tak och respekterar andras åsikter. Att komma till jobbet ska kännas som att komma hem.

Varför jobbar du på Sogeti?
Av flera anledningar. Dels för att det är så korta beslutsvägar inom företaget. Det går snabbt att få ett beslut om det är saker som vi vill göra som behöver accept från högsta ledningen. Sedan tycker jag som säljare att det är oerhört skönt att alla inom företaget hjälps åt när man behöver hjälp. Det kan röra sig om att hitta rätt konsult till ett uppdrag eller att få fram referenser som behövs i samband med upphandlingar. Har aldrig upplevt någon prestige eller något revirpinkeri utan alla hjälps år för att vi ska göra bra affärer. Sist, men absolut inte minst: vi har så oerhört kul på jobbet. Både lokalt på Örebrokontoret, men även ihop med andra kollegor runt om i landet.

När jag inte jobbar så gillar jag att:
När jag inte jobbar så ägnar jag mig helst åt idrott. Jag är en så kallad sportnörd. Jag spelar golf och innebandy och när jag inte sportar själv så tittar jag på andra som sportar. Ett annat stort intresse är resor. Både jag och min fru älskar att upptäcka nya platser så vi försöker hitta nya resmål varje år. Extra kul är det när vi får med oss våra fem barn på resorna, men då de är vuxna och utflugna så är det svårt att synka allas kalendrar.  

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en ambitiös person som drivs av att utvecklas inom sitt kompetensområde och som gillar att hänga med sina kollegor både på och utanför arbetstid.

KONTAKT
  • Patrik Ström
    Patrik Ström
    Kundansvarig säljare, Sogeti Örebro
    070-202 44 56

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Skriv ut E-post