Christer Westin
OM OSS
LEDARSKAP

"Människor och IT är två av mina största intressen"

Christer Westin, teamchef på Sogeti i Umeå, gillar att leda, hitta lösningar och går igång på att coacha kollegerna framåt i karriären.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Ärlig, inkluderande och engagerande.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag kommer ursprungligen från tillverknings- och processindustri där jag arbetade med kvalitet, transport och produktionsplanering. Sedan så valde jag att byta spår då jag alltid varit fascinerad av IT-branschen och har ett stort affärsintresse. Så efter universitetsstudier så började jag jobba med projektledning och test/testledning, för att sedan kliva in i den rollen jag har idag.

Varför har du valt ledarrollen?
I rollen som projektledare så insåg jag att jag har ett genuint intresse av att arbeta med människor och coacha för att hitta motivation för att våga utvecklas i sin karriär. Sedan är det väldigt kul att vara med och utveckla organisationer för att kunna möta framtidens utmaningar.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Bredden och variationen i rollen, att få vara med och dra både stora penseldrag, men även inom vissa områden jobba på pixelnivå. Hitta lösningar på utmaningar som dyker upp och att få vara med och skapa förutsättningar för en bra riktning framåt. Det är även otroligt roligt då vi till exempel har anställt en person direkt från universitetet och att få chansen att vara med och skapa och bidra till att personen får en grym start på sin nya karriär.

Hur är en typisk sogetiare?
Jag skulle säga ärlig, engagerad och driven. Jag imponeras ständigt över hur lätt det är att samarbeta inom organisationen oavsett om det är lokalt, nationellt eller med kollegor i Indien. Det finns en gemensam strävan att göra ett bra jobb och att trivas på arbetet.

Varför jobbar du på Sogeti?
Möjligheten att få växa i mitt ledarskap samt de fina möjligheterna som kommer med rollen såväl som organisationen. Eftersom jag dagligen är involverad i affärer, rekrytering, leverans, rightshore och internationella kontakter så får jag även lära mig av kunniga kollegor samt få utlopp för mycket analytiskt och strategiskt tänkande.

 

todo todo
KONTAKT
  • Christer Westin
    Christer Westin
    Teamchef, Umeå
    076-133 14 40