OM OSS
LEDARSKAP

”Jag vill hjälpa andra att lyckas"

Johanna är en av våra ledare i Västerås. Hon vill skapa goda förutsättningar för medarbetaren att utföra sitt arbete. Här får du läsa mer om hur hon ser på sin roll som ledare och vad skog och sjö har för betydelse för henne.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Struktur, tydlighet och trygghet.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har läst 120 p Informatik med systemvetenskap på Mälardalens högskola och efter det arbetade jag som systemutvecklare inom Business Intelligence och Datawarehouse, under flera år. Har arbetat i olika branscher inom IT, både som konsult och vanlig anställd. Under de senaste tio åren har jag haft rollen som projektledare för både små och stora projekt, förvaltningsledare, kundansvarig, säljare och konsultchef. Har arbetat främst med webblösningar de senaste tre åren.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag är väldigt målinriktad och lösningsorienterad vilket gör att jag trivs väldigt bra i ledarroller. Jag brinner även för att ”hjälpa andra att lyckas” vilket jag får möjlighet att göra som ledare. Tycker om att skapa goda förutsättningar för medarbetaren. Mitt uppdrag som ledare anser jag vara att ”se till att medarbetaren trivs på sitt arbete, mår bra och får privatlivet att fungera i kombination med att utföra sitt arbete.”

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att kunna vara med och påverka och bygga välfungerande team som trivs tillsammans och hjälper varandra.   

Hur ser ditt liv ut utanför Sogeti? Hur hämtar du energi?
På sommaren tycker jag om att vara ute med vår båt på Mälaren, tillsammans med min familj, det ger mig ett lugn i själen att se ut över sjön. Annars tillbringar gärna tid i skogen för att hämta energi, antingen springa eller cykla mountainbike. Är lite periodare när det gäller styrketräning, men kör gärna ett pass då och då.

Hur skulle du beskriva Sogetikulturen?
Inkluderande, professionell och lyhörd.

Varför jobbar du på Sogeti?
Tilltalades av möjligheten att tillhöra ett stort väletablerat företag med lokalt fokus. Jag upplever att det finns stora möjligheter att utvecklas och arbeta med det du trivs med allra bäst.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är hjälpsam, professionell och nyfiken.

KONTAKT
  • Johanna Lange
    Johanna Lange
    Teamchef, Västerås
    070-555 44 19

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Skriv ut E-post