emelie arvidsson
OM OSS
JOBB

”Att påverka är otroligt spännande och givande”

Emelie Arvidsson är teamchef för grupperingen Business Transformation på Sogetikontoren i Malmö och Helsingborg. Här får du reda på vem hon är och varför hon jobbar på Sogeti.

emelie_arvidsson_130x150.pngBerätta lite om din bakgrund!
Jag har arbetat med det mesta inom IT. Jag började som programmerare för att sedan gå till mjukvarutest och därefter över till teamchef i olika grupper och konstellationer, främst inom ledning/projektarbete. Jag har arbetat mest i Skåne, men även internationellt, och med olika kulturer.

Varför har du valt ledarrollen?
För att ta ansvar för en grupps utveckling; att få vara med och sätta strategier och mål; påverka hur en verksamhet ska förändras är otroligt spännande och givande! Det enda som är säkert i alla verksamheter är att de förändras och där vill jag vara med!

Vad är det bästa med att vara ledare?
Mina dagar är otroligt omväxlande; ingen dag är den andra lik och det älskar jag! Arbetsuppgifterna kan vara knastertorra som prognosuppdatering eller öppna och coachande som möten med medlemmarna i mitt team. Eller en rekryteringssituation där jag får träffa många nya människor och höra deras historia! Just den variationen är viktig för mig, men även att hjälpa till att försöka få verksamheten att fungera så bra som möjligt, så att andra kan göra sitt arbete. Att ta initiativ, fatta beslut och sedan genomföra.

Hur är en typisk sogetiare?
En glad person som driver sig själv och andra! Inte backar för utmaningar utan kavlar upp ärmarna och säger: Vad kul; nu kör vi! La Niaque helt enkelt… (ett ord på franska som används inom vår koncern som på svenska betyder jävlar anamma)

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti har vi stor frihet att fatta beslut lokalt; för våra kunder och konsulter. Det är samtidigt fullt av kompetenta och generösa kollegor över hela Sverige som gärna hjälper till! Det är ett företag som har förstått och satsar på dels ny teknik, men också på sina medarbetare och det vinner man på i längden!

todo todo
KONTAKT
  • Emelie Arvidsson
    Emelie Arvidsson
    Teamchef, Business Transformation, Sogeti Malmö/Helsingborg
    072 500 39 51