Forest

Många spännande uppdrag på SCA

En av våra kunder i Sundsvall är SCA Forest Products, en spännande kund där det händer mycket och där vi gör mycket kul tillsammans med kunden.

Vi på Sogeti i Sundsvall har en stor leverans mot SCA Forest Products i Sundsvall (skogsindustriprodukter). På årsbasis levererar ett 50-tal konsulter mot kundens olika bolag (Skog, Timber, Energy, Packaging, Graphic, Logistics och R&D). Vi levererar en handfull projekt på årsbasis och andra tjänster i två stora förvaltningsåtaganden vilket omfattar support (first line, second och third line), underhåll, utveckling och serviceledning (förvaltningsledning). Utöver detta levererar vi även expertkonsulter inom en mängd olika områden till SCA:s verksamhet.

Inom det skogliga området levererar Sogeti alltifrån olika mobila GIS-system som SCA Skog använder i sin verksamhet, webbar/portaler/appar, Neo-teknik (Windows-baserad stordatorlösning) och mobila logistiklösningar i skördare, skotare och lastbilar. Sogeti levererar även kompetens inom CRM- och CMS system till kunden.

Sedan början av 2000-talet ingår SAP:s affärssystem i det förvaltnings- och utvecklingsavtal som Sogeti och SCA har. De moduler som omfattas är FI, CO, AA, SD, MM, PP, PM, WM samt ABAP-utveckling, SAP/XI och SAP/BW.

En av våra konsulter berättar

Vi frågade en av de många sogetiare som ingår i leveransen om hur det är att jobba med SCA; Henrik Carlsson, som är serviceledare.

 

Namn: Henrik Carlsson
Titel: Service Manager 
Född:1970

Hur skulle du beskriva kunden med tre ord?
- Verksamhetsnära, rak och uppskattande.

Berätta lite om din bakgrund.
- Jag har en bakgrund i support- och utvecklingsledning. Kommer senast ifrån liknande arbetsuppgifter där jag jobbade med en stor telekom-kund.

Vad är det bästa med att jobba tillsammans med SCA?
- Att man ständigt följer kundens utveckling och lär sig kundens verksamhet mer och mer vilket gör att jag på bästa sätt kan bidra i diskussionerna kring nya lösningar, i stort och smått. 

Vilka egenskaper tror du är viktiga att ha för att trivas och göra ett bra jobb i leveransen?
- Att man gillar högt tempo, aningen oklara uppgifter och lyckas skapa sig en förståelse för den verksamhet systemen ska stödja.

SCA i korthet

SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag som utvecklar och producerar hållbara personliga hygienproduktermjukpapper och skogsindustriprodukter.

Försäljning sker i cirka 100 länder under många varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. SCA är dessutom Europas största privata skogsägare som fäster stor vikt vid hållbar skogsförvaltning

SCA har omkring 44 000 medarbetareOmsättningen 2015 var cirka 115 miljarder kronor (12,3 miljarder euro)SCA grundades 1929, har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

KONTAKTPERSONER
  • Thomas Bodén
    Thomas Bodén
    Account Executive, Sogeti Sundsvall
    070-211 19 98

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Jobba i Sundsvall