Helena Rosengren

"Att arbeta med ledarskap ligger mig varmt om hjärtat"

Helena Rosengren är chef för region Svea där Karlstadkontoret ingår och har arbetat hela sin karriär inom IT-branschen. Hon älskar att arbeta med människor och får energi av att ta ansvar och påverka. Lär känna Helena lite mer här!

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Empatiskt, värderingsstyrt och coachande.

Berätta lite om din bakgrund:
Efter avslutade studier började jag jobba med affärssystem på IFS inom området produktion och distribution. Rollen innebar att samla in krav inför nyutvecklingprojekt, men även att hålla i utbildningar. Jag gillade verkligen både området och arbetsuppgifterna och fick möjligheten att jobba i Chicago under en period, men var samtidigt väldigt nyfiken på konsultrollen vilket ledde till att jag sökte mig till Sogeti. Jag fortsatte jobba med affärssystem, men med Microsoft Dynamics i ett par år som projektledare, vilket var otroligt utvecklande och stundtals lite utmanande. Efter det har jag haft rollen som teamchef, ortschef och regionchef och fått förmånen att fokusera på ledarskapsområdet som ligger mig varmt om hjätat.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag har alltid fått energi av att ta ansvar och vara med och påverka och det ledde mig fram till ledarrollen. Jag hade från början ingen plan på att bli ledare så det känns nästan som om rollen valde mig. 😊

Vad är det bästa med att vara ledare?
Alla fantastiskt utvecklande möten och diskussioner med människor! Det kan vara möten med kollegor på Sogeti, våra alltid inspirerade kunder, fina samarbetspartners och kontakter i olika nätverk.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag valde Sogeti för att de för mig väldigt viktiga orden ödmjukhet och ärlighet finns med i vår värdegrund. Vi har en fin företagskultur och härliga medarbetare! Jag gillar vår styrka i att vi jobbar lokalt med våra kunder och finns nära dem samtidigt som vi har möjlighet att ta hjälp av hela Sogeti Sverige och vår globala organisation. Jag känner att jag jobbar med de bästa i branschen och det inspirerar mig varje dag. Tillsammas kan vi hjälpas åt att skapa värde för våra kunder.

Hur är en typisk sogetiare?
Omtänksam, viljestark, positiv och har en ambition att i alla lägen hjälpa kunder och kollegor.

todo todo
KONTAKT
  • helena.rosengren
    Helena Rosengren
    Regionchef, Sogeti
    076-808 71 97

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.