Jan Järvheden
OM OSS
JOBB

”Jag leder andra för att de en dag ska leda mig”

Jan är en del av ledningsgruppen i Stockholm och ansvarar för leveranser inom AI, Data Engineering, Data Science samt Automation. Det gör att han år jobba mycket med unga människor som har en hunger att lära, något han älskar. Här kan du läsa mer om Jan och hans syn på ledarskap , kanske är han en person du vill ha som framtida chef?

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap (med tre ord) i en mening?
”Jag leder andra för att de en dag ska leda mig”

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började mitt äventyr 1994, efter ett stort avdelningsmöte där det kommunicerades om att man skulle starta en gruppering som skulle resa runt om i världen. Gruppen skulle förmedla tjänster runt att planera de första digitala mobila nätverken. Ett jobb jag inte hade erfarenhet för, men efter att ha knackat på hos den ansvarige chefen och sagt att jag ville ha jobbet så blev det mitt. Jag antar att mitt mod var en viktigare egenskap än alla andra saker som man kunde lära sig. De efterföljande åren formade mig i både min nyfikenhet på människor men har framförallt präglat min tro på att ge människor chansen – modet och viljan är egenskaper som jag värdesätter högt. Jag har fått chansen att utöva mitt ledarskap i många olika skepnader, som konsultchef, IT chef, projektledare, produktledare och innovationsledare. Alla med sina specifika utmaningar men samtidigt med det gemensamma att jobba med människor och att tillsammans möta satta målsättningar.

På Sogeti ansvarar jag för leveranser inom AI, Data Engineering, Data Science samt Automation (RPA) – även på nationell nivå. Områden som möter mitt intresse både inom innovation, obruten mark men framförallt då jag får chansen att jobba med unga människor med stor hunger för att lära. Mitt ledarskap präglar även en stor del av min fritid, både genom att vara pappa till fyra barn, det som kanske är det mest utmanande ledarskapet som finns. Utöver det är jag även UEFA certifierad fotbollstränare och jobbar med att förbereda ungdomar för seniorspel i fotboll.

Varför har du valt ledarrollen?
Ibland känns det som ledarrollen har valt mig, jag har genom livet hamnat i olika ledarroller utan att målmedvetet söka mig till dom.
Tror att det blivit så i linje med mitt driv och min önskan att alltid göra saker till det bättre och se nya möjligheter i outforskade marker. Antagligen har mitt genuina intresse för människor också påverkat en hel del.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att vara en del i människors utveckling. Det finns ingenting större än att se människor växa i sina roller och i sina förmågor, att vara bidragande till någon annans framgång är det finaste man kan vara med om.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att det är en plats det finns stort utrymme för att vara sig själv, inget är svårt, allt är där att ta tag i. Möjligheterna ligger framför en om man vågar ta dom. Sedan är mixen av människor så spännande – vi är från flera olika länder samt vår målmedvetna strategi att jobba med jämställdhet.

Hur är en typisk sogetiare?
En som med ett stort leende antar den svåraste utmaningen – en teamspelare – en ledare – en person som aldrig vill sluta lära sig.

todo todo
KONTAKT
  • Jan Järvheden
    Jan Järvheden
    National Automation Lead
    073-079 60 29

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Sökes: Nya medarbetare
Ledningsgrupp Stockholm