OM OSS
LEDARSKAP

"Alla sitter på en fantastisk kompetens"

Michael har arbetat som ledare i många år och han hade sneglat länge på Sogeti som arbetsgivare innan han tog steget. Nu stortirvs han på jobbet och brinner för att bygga trygghet och trivsel. Lär känna Michael mer här.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?
Trygg, lugn och omtänksam.

Berätta lite om din bakgrund!
Född och uppvuxen i Örnsköldsvik, bor idag med familj ett par mil söder om staden – lite lantligt. Jag blev tidigt intresserad av IT och webbutveckling, vilket ledde till att jag efter gymnasiet läste ett par kurser inom detta och UX/UI. Parallellt fick jag jobb inom telekombranschen och ganska snart öppnades en möjlighet till ett ledarjobb. De senaste 11 åren har jag haft olika ledarroller och jag stormtrivs verkligen med att få jobba med människors personliga och professionella utveckling.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Empatisk, flexibel och uppmuntrande.

Varför har du valt ledarrollen?
Det har alltid legat mig nära, men det var inte förrän en yrkesmässig möjlighet öppnades lite oväntat som jag faktiskt tog beslutet att testa. Jag har aldrig ångrat mig.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Ömsesidig respekt ligger högt upp. För mig är det viktigt att relationen mellan mig och medarbetaren är genuin, konstruktiv och avslappnad. Detta skapar förutsättningar för en öppen och ärlig dialog som leder till flera positiva saker – långsiktighet, trygghet och trivsel.

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad lyfter man fram då?
Att jag förmedlar trygghet och inte är främmande för att ge frihet under ansvar. Jag tror inte på mikrostyrning om man vill att en medarbetare ska ta mer ansvar och utvecklas.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag hade lääääänge ögonen på Sogetis kontor i Örnsköldsvik. Långt innan jag fick jobbet som teamchef. Utöver att bolaget verkar i en bransch som alltid intresserat mig så har jag länge hört att man är särskilt duktig på att rekrytera rätt människor, och att det är en otroligt trevlig arbetsplats. Allt detta besannades när jag började här 2022, och nu är jag högst delansvarig i att bibehålla ryktet!

Sedan finns det en annan viktig aspekt i att vi är nationella och finns på flera orter. Detta ger förutsättningar för ett större sammanhang och en leverans som inte nödvändigtvis behöver vara lokal.

Hur är en typisk sogetiare?
Trevlig, klok och ansvarstagande i våra kundleveranser. Sedan är det en självklarhet att alla sitter på en fantastisk kompetens.

KONTAKT
  • Michael Holmgren
    Michael Holmgren
    Teamchef
    070-668 88 80

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.