OM OSS
LEDARSKAP

"Jag är rolig att jobba med"

Sofie kom in i IT-branschen på ett bananskal och trivs som fisken i vattnet. I sitt ledarksap ser hon till att skapa väl fungerande team för då får man roligt på jobbet också. Och det är precis vad hennes team lyfter också. Lär känna Sofie lite mer här.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?
Positiv, hjälpsam och nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är född och uppvuxen i Örnsköldsvik och bor i Själevad med min man och våra två döttrar, Tilda och Agnes. Efter studenten bodde jag 10 år i Stockholm där jag studerade en master i ekonomi och när studierna var avklarade halkade jag på ett bananskal in i IT- och konsultbranschen, och här har jag blivit kvar. 

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Samarbetsinriktad, öppen och engagerande.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag trivs med att motivera andra och skapa väl fungerande team och samarbeten och det har lett till ledande roller snarare än att jag aktivt har ”valt” att leda. Utöver det så tycker jag om att förbättra arbetsprocesser och påverka resultat och det ingår i min roll. 

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Tillit och öppenhet, för mig är det jätteviktigt att känna att det finns ett starkt förtroende och inte minst att ha roligt tillsammans vilket brukar komma på köpet! 

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad lyfter man fram då?
Att saker går fort framåt och att jag är inkluderande och rolig att jobba med.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbade på Capgemini i Stockholm och trivdes väldigt bra, Sogeti ingår i samma koncern så jag hade bra koll på Sogeti när jag flyttade hem till Örnsköldsvik. Jag trivs fantastiskt bra med mina kollegor och uppskattar att det finns en stor flexibilitet när det kommer till att jobba hemifrån, vilket underlättar vid till exempel hämtning och lämning på förskolan. Utöver det har vi ett fantastiskt fint kontor och väldigt bra förmåner! 

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, ödmjuk och rolig att jobba med.

KONTAKT
  • Sofie Jakobsson
    Sofie Jakobsson
    Kundansvarig/Business Analyst/Intelligent Automation Lead, Övik
    073-640 27 72