Johannes Lindvall
OM OSS
JOBB

"Jag skapar värde för slutanvändaren. Idag."

På vårt kontor i Luleå hittar ni utvecklaren Johannes. Han började sin resa på Sogeti genom trainee-programmet Sogeti Careerbooster och brinner för att leverera tydligt värde. Här har du chansen att lära känna Johannes lite mer.

Beskriv dig själv med tre ord:  
Nyfiken, engagerad, social. 

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Lund och läste till civilingenjör inom industriell ekonomi på Lunds Tekniska högskola. Det vanliga är att man som industriell ekonom jobbar mer med företagsstrategi, men valmöjligheterna är stora under utbildningen och jag var mer intresserad av de tekniska ämnena än företagsstrategi. Därför läste jag en inriktning som innehöll mycket programmering, databaser och tillämpad statistik, vilket passade mig väldigt bra. Det här fick upp mina ögon för IT-branschen, vilket gjorde att jag hamnade på Sogeti och det mycket lärorika och intensiva trainee-programmet Sogeti Careerbooster.  

På fritiden har träning och idrottande alltid varit viktigt för mig. Under uppväxten tränade och tävlade jag mycket i både simning och brottning. Sedan jag och min sambo flyttade upp till Luleå, har det även blivit en hel del längdskidåkning och rent allmänt spenderar vi mycket tid i skog och mark. Att ha riktiga vintrar och nära till ändlösa mängder skog, är också en av anledningarna till att vi valde att flytta upp till Luleå efter studietiden. 

Hur har din karriär på Sogeti se ut? 
Jag började sommaren 2022 på trainee-programmet Sogeti Careerbooster och fick en kickstart i vad det innebär att jobba agilt, i tvärfunktionella team och med molntjänster. Sedan tidigare hade jag mest erfarenhet inom Java, vilket gjorde att jag hamnade på ett uppdrag hos en lokal kund inom säkerhetsbranschen, där den mesta av utvecklingen sker i Java- och Linux-miljö. Det har passat mig jättebra och jag känner att jag har haft en brant utvecklingskurva. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
Jag brinner framför allt för att lösa problem som levererar ett tydligt värde för kunderna eller slutanvändarna. 

Hur delar du med dig av din expertis? 
Jag delar med mig av min expertis genom kodgranskning och att gemensamt i teamet diskutera fram lösningar på komplicerade problem. En annan viktig del är att komma med förbättringsförslag under teamets retrospektive i slutet av en utvecklingssprint. 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då? 
En riktigt bra dag på jobbet har jag själv eller tillsammans med andra löst ett klurigt problem eller kommit ett steg närmre lösningen. En riktigt bra dag kan också bestå av att få leverera en mjukvaruuppdatering som teamet jobbat med länge och som levererar ett tydligt värde för slutanvändare. 

Hur är en typisk sogetiare? 
Hjälpsam, kompetent, engagerad. 

Varför jobbar du på Sogeti? 
Jag jobbar på Sogeti för det är ett företag med bra värderingar, kompetenta människor och med goda möjligheter till kompetensutveckling. 

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Johannes Lindvall
    Johannes Lindvall
    Mjukvaruutvecklare, Luleå
    076-131 21 25

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Johannes Lindvall 
Titel: Mjukvaruutvecklare 
Född: 1994 
Bor: Luleå 
Familj: Sambo och hund 
Fritidsintressen: Längdskidor, löpning, styrketräning, vandra i skogen/fjällen.