OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens BI. Idag."

På vårt kontor i Umeå hittar du Josefin, en tävlingsinriktad utvecklare som brinner för att hitta lösningar som är både lätta att använda och lätta att underhålla. Häng med här och lär känna Josefin lite närmare.

Beskriv dig själv med tre ord
Tävlingsinriktad, ansvarstagande och positiv.

Berätta lite om din bakgrund
Efter studenten tog jag en paus i några år och jobbad på ett lager, eftersom jag inte hade en aning om vad jag ville bli och för att jag var rätt så nöjd med skolgång just då. Tack vare mitt intresse för både psykologi och IT, började jag läsa Kognitionsvetenskap på Umeå Universitet, för att lära mig mer om hur människor och maskiner fungerar. Under utbildningen upptäckte jag att programmering var väldigt kul eftersom jag gillar problemlösning, vilket i sin tur fick mig att få upp ögonen för utveckling.

Hur ser din karriär ut på Sogeti?
Jag började sommaren 2022 på Sogetis trainee-program Careerbooster där jag gick datainriktningen. Efter att det var klart kom jag ut i uppdrag hos en kund som jag fortfarande är kvar hos. Där får jag jobba med BI och hjälper till att utveckla både datalager och rapporter i Power BI. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
Att hitta lösningar som är lätta att använda och underhålla.

Hur delar du med dig av din expertis? 
Hos kund i uppdrag, mellan kollegor på lunchdragningar och ibland under fikaraster på kontoret. Jag uppskattar väldigt mycket när andra delar med sig av sin expertis och jag försöker hela tiden lära mig så mycket som möjligt, för att sedan kunna föra den kunskapen vidare.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då? 
Jag får lösa ett riktigt klurigt problem för kund som underlättar deras vardag och sparar dem massa tid. Efter det så flyter resten av dagen på med roliga möten, trevliga fikaraster och jag får stänga massa lappar i DevOps. Vid slutet av dagen går jag hem med en känsla av att jag har gjort nytta. 

Hur är en typisk sogetiare?
Välkomnande, hjälper gärna till och delar med sig av kunskap oavsett titel, efarenhet och bakgrund.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag trivs väldigt bra med mina kollegor och i uppdraget som jag har. Jag känner att jag får möjlighet att utvecklas och lära mig massa saker dagligen. Att jobba som konsult känns även kul eftersom man inte blir fast i ett fack utan det finns en möjlighet att byta riktning och göra nya spännande saker.

KONTAKT
  • Josefin Carlsson
    Josefin Carlsson
    Software Engineer & BI-expert, Umeå
    076-128 30 75

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Josefin Carlsson
Titel: Software Engineer & BI-expert
Född: 1997
Bor: Umeå
Familj: Mamma, pappa, lillasyster och sambo
Fritidsintressen: Träna och umgås med vänner och familj