Karl-Henrik Nilsson
OM OSS
JOBB

"Varför jag jobbar på Sogeti? Människorna!"

Karl-Henrik Nilsson har älskat rollen som konsult från första stund. Inte nog med att den är omväxlande och utmanande, den ger honom också möjligheten att jobba med en massa sköna människor. Och som MVP hoppas han på mer av den varan.  

Karl-Henrik NilssonBeskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, Driven, Entusiastisk

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har jobbat inom IT-branschen i 14 lärorika år tillsammans med flera av IT-Sveriges vassaste killar och tjejer. Tack vare många roliga och spännande uppdrag genom karriären har jag skrivit kod till allt från mobilbasstationer till webbsidor. Mitt fokus har alltid varit enkla lösningar till komplexa problem, så idag spenderar jag mycket av min tid på att ”klura ut” hur man bygger beräkningsapplikationer till olika verksamheter.

Min karriär på Sogeti:
Jag kom till Sogeti 2010 då jag kände att jag ville prova konsultrollen, en omväxlande och utmanande roll som jag har älskat från första stund! Genom min roll som kompetensnätverksdriver har jag fått lära mig massor om både teknik och system men även hur man lär ut och pratar inför folk – något som lade grunden för att jag sedan 2014 haft den stora äran att vara återkommande föreläsare kring ”Internet of Things” runt om i Europa.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Kompetensutveckling och Internet of Things! Utvecklingen inom .NET plattformen går otroligt fort nu med nya ramverk, arbetsmetoder och plattformar som hela tiden uppdateras. Att hitta nya sätt att lära mig och sedan sprida den kunskapen i vår organisation är helt klart en av mina starkaste passioner.

Du har valts ut som MVP (Most Valuable Professional) av Microsoft globalt. Vad betyder det för dig?
Att bli utvald till MVP inom .NET är för mig naturligtvis en stor ära och ett kvitto på att jag är bra på det jag gör. Jag hoppas min utmärkelse kommer ge mig ännu större möjligheter att få jobba med utmanande problem och träffa spännande människor.

Varför jobbar du på Sogeti:
Med ett ord: människorna! Vi har ett fantastiskt skönt gäng på Sogeti där tekniska diskussioner och frågor hela tiden dyker upp, en naturlig grogrund för kreativitet, passion och kunskapsöverföring. Att vi sedan kan kombinera detta med personligt anpassade möjligheter och utmaningar passar mig perfekt!

 

KONTAKT
  • Karl-Henrik Nilsson
    Karl-Henrik Nilsson
    IT-konsult - Software Architect / Developer
    072-220 83 61

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Karl-Henrik Nilsson

Titel: Systemarkitekt/Systemutvecklare och .NET MVP

Född: 1984

Bor: Falun

Familj: Sambon Therese.

Fritidsintressen: Internet of Things, Programmering och Judo.