SEAN Femme
OM OSS
ENTERPRISE ARCHITECTURE

SEAN Femme

Vi älskar arkitektur och gender balance. SEAN Femme är ett nätverk för erfarenhetsutbyte och för gemensam kompetensutveckling inom arkitekturrelaterade områden som vänder sig specifikt till kvinnor inom Sogeti Sverige.

Chefsarkitekt Per Björkegren har sedan många år drivit det interna nätverket SEAN (Sogeti Enterprise Architecture Network) och driver även ett externt nätverk för kunder på samma tema kallat SWEAN (Swedish Enterprise Architecture Network). Med regelbundenhet scannar Per Björkegren Sogeti Sverige efter nya potentiella SEAN-medlemmar för att göra gruppen arkitekter större, och öka antalet certifieringar på området och växa Sogetis arkitekturexpertis generellt.

Antalet kvinnor i grupperingen var dock extremt lågt. Efter att tröttnat på att så få av dem som kom upp som möjliga nya medlemmar var kvinnor bestämde han sig för att prova en ny ansats. Han kallade till ett SEAN Femme-möte (jodå, femme är franska och betyder kvinna) och blev glatt överraskad över att så många identifierades som potentiella medlemmar från våra kontor runt om i landet, fler än någonsin tidigare faktiskt vid en och samma nationella scanning, trots att vi nu bara sökte kvinnor.

- Att prova på nya ansatser för att nå våra affärs- och gender balance-mål är viktigt. Den här gången blev det verkligen jackpot. Så många sträckte upp handen och det här är bara början! Gruppen wowade mig med sin kunskap, engagemang, nyfikenhet, frågvishet och höga ambitioner. Rätt personer på rätt plats, det kan man verkligen säga. Nu har vi ökat andelen kvinnliga arkitekter från 6 till 20% och det här är  bara början, kommenterar Per som driver nätverket tillsammans med arkitekten Therese Johansson.

Nätverket består hittills av 12 utvalda Sogeti-kvinnor som tillsammans har nära 18 års relevant erfarenhet i snitt.

- Jag är så glad att vi fick en sådan rivstart för SEAN Femme. Våra kunder skriker efter arkitekter och vi arbetar hårt för att driva gender balance inom Sogeti med konkreta initiativ som detta. Det här är en win-win för våra kunder, oss som företag och för våra duktiga kvinnor, avslutar Per Björkegren. 

Vill du veta mer? Hör av dig till Per eller Therese.

Nyfiken på vårt externa nätverk?
KONTAKT
  • Therese Johansson
    Therese Johansson
    Verksamhetsarkitekt & Driver SEAN Femme
    070-320 54 36
Vi kan Enterprise Architecture