LÖSNING
MOLNET

Cloud

Vi stöttar våra kunder, det vill säga i alla steg av er molnresa. Vår molnportfölj av tjänster, kallad OneDeliver, är vår one-stop-cloud-shop.

Vår moderna molnportfölj innefattar end-to-end-kapacitet. Marknadstrenderna är tydliga. Digital- och Cloud-teknologier förändrar både sättet och takten för hur vi gör affärer.

Otaliga rapporter visar att behovet av molntjänster ökar, både för legacy-system och nyinvesteringar i IT-lösningar. Företags IT-avdelningar behöver vara möjliggörare för att växa verksamheten och skapa grunden för den nya sortens IT-lösningar. Att behålla de livsviktiga kärnsystemen, i kombination med en rörlig ansats för att hantera den snabbhet som behövs i er digitala transformation är a och o, där agilitet och kortare livscykler är nödvändigt. Gartner kallar det Bimodal IT. Vi kallar det OneDeliver.

Vår portfölj

Vi kan stötta dig i alla steg av din molnresa. Vår OneDeliver-portfölj består av tre sammanhängande delar:

ADVISE – Vi hjälper er att göra era molnval. Våra lokala Sogeti-experter guidar er. Vi genomför dina Cloud Assessments och introducerar dig för vår Cloud Migration Factory. Vi hjälper er att ta fram er molnstrategi som stöttar er affärsstrategi och stärker er effektivitet och agilitet. Vi kan även stötta med rena rådgivande tjänster.

ALIGN – Är ni redo för molnet? Vi stöttar och förbereder er genom att använda vår leverans både onshore- och offshore, och transformerar er applikationsportfölj genom att rationalisera, modernisera, migrera eller skapa nya applikationer direkt i molnet. Vi erbjuder tre olika migreringsansatser – re-host, re-mediate och re-write.

ANIMATE – Vi flyttar in er i molnet så att ni kan bedriva er verksamhet där. Vi hanterar era migreringar, kopplar upp er i molnet och hanterar förvaltningen av era applikationer, ofta med hjälp av vår omfattande leveranskapacitet offshore vilket på ett kraftfullt sätt snabbar upp processen. Vi förser er med en optimal tilldelning av arbetsbelastning till offentlig och privat nytta; tryggt, säkert och kontrollerat inklusive tredjeparts-IaaS, exempelvis med Microsoft Azure som grund. 

Vår OneDeliver-tjänstekatalog

Så vad kan vår OneDeliver-tjänstekatalog erbjuda dig och din verksamhet? Här kommer en kort översikt:

Våra "Advise"-tjänster:
Molnstrategikonsulting, Discovery & Portfolio-rationalisering, arkitekturdesign, plan för er migrationsansats.

Våra"Align"-tjänster:
Create/Migrate: Re-host – Lift & Shift-migrering, förflyttning till IAAS/PAAS app, framtagande med Design & Develop på PaaS.
Testing: Testautomatisering, prestandatestning, funktionstestning.
Security: Sårbarhetsanalyser, säkerhetsarkitektur, säkerhetstestning.

Våra "Animate"-tjänster:
Provisioning: Public Cloud, Dev & Test, Hosted private cloud, Cloud Consumption Management.
Run: Middleware & Platform Management, Databasadministration, Capacity Management, Application Management, Application Operations, 24/7-monitoring, Security monitoring.

OneShare – din nya bästa vän

Vi älskar smarta lösningar i molnet. Inom OneDeliver-familjen har vi skapat OneShare, en verktygslåda och en plattform som på ett mycket konkret sätt förenklar leveransen av dina applikationer genom att hjälpa dig att hantera befintliga resurser på ett systematiskt sätt. OneShare ger dig en snabb, flexibel och trygg applikationsmiljö ovanpå Microsoft Azure. Som användare kan du ladda upp, testa och hantera dina miljöer på ett betydligt enklare sätt än någonsin tidigare. Som användare kan du kopiera och distribuera  testinfrastrukturer eller flytta applikationer till produktions-mode med några få klick. OneShare är en av våra absolut bästa innovationer som du kan börja använda redan i morgon.

Läs mer om OneShare här.

Varför Sogeti?

Är det dags att accelerera din verksamhet med hjälp av molnlösningar? Låt oss förse dig med sju anledningar till varför just vi på Sogeti är kvalificerade för att hjälpa dig.

Vi förstår att ditt IT-landskap kräver olika lösningar. Ibland är on-premise fortfarande den bästa lösningen. Ibland är en hybrid molnlösning rätt alternativ och ibland är det en all-in i molnet-ansats som är den rätta vägen framåt, ur ett långsiktigt och kostnadseffektivt perspektiv.

Tillsammans med våra globala partners Microsoft, IBM och HP, skapar vi lösningar baserade på den senaste tekniken. Våra många molnexperter världen över har en passion; att hjälpa er att växa er verksamhet i den digitala transformationens era. Hör av er så berättar vi mer.

todo todo
KONTAKTPERSONER
 • Viktor_Wallsten
  Viktor Wallsten
  National Cloud Solution Sales Lead
  070- 227 50 60
 • Anders Persson
  Anders Persson
  Cloud- och Digital Workplace-expert
  070-639 01 11
Sogeti tar Enexis Group till molnet
OneShare - leverera via molnet
Ladda ner vår PoV
Kundseminarier - vårt smörgåsbord
Food for Thought - Ladda ner i vår online-bokhandel