Sogeti Thinkubator
LÖSNING
DIGITAL

Sogeti Thinkubator

Sogeti Thinkubator ger liv till nya digitala teknologier som AI, Blockchain och kognitiva tjänster, genom att snabbt bygga prototyper som levererar verkligt affärsvärde.

Artificial Intelligence (AI) har potential att påskynda både innovationsprocessen och time-to-market samt leverera banbrytande värde till verksamheten. Men forskningen visar att många organisationer försöker springa innan de lärt sig gå. Istället för att fokusera på enkla användarfall som snabbt visar på resultat fastnar man i AI landskapets komplexitet.

Sogeti Thinkubator använder ny teknik för att snabbt omvandla affärsmöjligheter till företagsprototyper. Ta en titt på en videoinspelning från vårt Thinkubator-event i Madrid!

Med innovation menas att en innovativ idé har omsatts i praktiken. Därför är det viktigt att ni snabbt kan ta det ni innoverat till marknaden. Thinkubator-processen gör att detta händer. Sogeti Thinkubator har utformats som ett 4-stegsprogram, i en sex veckors innovativ process som ersätter det traditionella Proof-of-Concept med en Minimal Lovable Product (MLP) som är en fungerande affärsprototyp. Programmet, som utvecklats av SogetiLabs, en hub som samlar våra främsta experter globalt, innehåller teknikexperter, kombinerat med metoder, acceleratorer och IP (Intellectual Property). Via Sogeti Thinkubator nyttjar du också våra globala partnerskap med IBM och Microsoft.

#THiNKUBATOR – Så innoverar du snabbare

De fyra Thinkubator-stegen är:

 1. Identify - Identifiera dina topp 3 affärsutmaningar som ny teknik kan lösa
 2. Interrogate - Gå igenom utmaningarna, välj och specificera den mest lönsamma lösningen och tillhörande teknik
 3. Investigate - Förbättra och validera din lösning på ett givet affärsproblem
 4. Iterate - Iterera fram en tjänst eller produkt med en DevOps- och Continous Development-ansats


Sogeti Thinkubator gör det möjligt för dig som kund att fokusera på företagets värde i ett visst sammanhang, undvika att slösa tid på att tekniken ska fungera, nyttja befintliga teknikplattformar och snabbt leverera en prototyp som är färdig att börja användas. 

7 snabbvägar framåt

Hittills har vi tagit fram 7 Thinkubator-paketeringar för att kickstarta din innovationsresa:

Thinkubator_Blockchain_small.pngBlockchain
Vi gör en prototyp för ett användningsområde där Blockchain-teknik ökar er effektivitet eller frigör kapacitet för att nyttja ny teknologi. Vanligaste områden;  Finance, Assets, Smart contracts och Identity.

 

Thinkubator_Chatbot_small.pngChatbot
När vi interagerar med chatbots tror vår hjärna att vi chattar med en annan människa. Bygg dina kunders digitala vän på några veckor och börja dra fördel av denna nya digitala kanal. 

 

Thinkubator_AI_small.pngAI-image Recognition
Video-analytics förser dig med ett helt nytt spektra av värde och effektivitet. Smarta kameror med AI i tar igenkänning, upptäckter, eftersökningar och statistik till nästa nivå. På några veckor kan du göra AI till något konkret för din verksamhet. 

 

Thinkubator_IE_small.pngIntelligent Experiences
Kognitiva tjänster sträcker sig över syn, tal, språk, kunskap och sök. Genom att kombinera flera av dessa tjänster kan du förbättra dina interaktionsmodeller och bygga engagerande användaruppleveleser för att förbättra dina digitala kanaler. 

 

Thinkubator_ER_small.pngExtended Reality
Upptäck hur kombinerade reella och virtuella miljöer, samt interaktioner mellan människa och maskin, som genereras av teknik och wearables, ger dig nya möjligheter. Bygg din fullständigt upplukande AR-/VR-upplevelse eller din "digital twin" på några veckor.  

Thinkubator_CP_small.pngConnected Products
Smarta, uppkopplade produkter erbjuder utökade möjligheter för ny funktionalitet, större pålitlighet, ökad produktanvändning och kapacitet som överskrider de traditionella produktgränserna. Koppla upp dina produkter och starta din resa.  

 

Thinkubator_MS_small.pngMicro Services
Den här Thinkubatorn är designad för att bygga en "single-function business module"; en mikroapplikation som möjliggör för en specifik del av din verksamhet att skapa konkret värde. Allt för att kickstarta din digitala agilitet och bli mer dynamisk och innovativ.  

Ett exempel från verkligheten: Möt Nikki!

På sex veckor byggde vi, med Thinkubator-ansatsen som grund, chatboten Nikki för kunden DSW:s räkning. Med denna personliga chatbot erbjuder hälsoförsäkringsbolaget en optimal kundupplevelse. 

 

Vill du veta mer?

För mer information om vårt Thinkubator-program och för att se hur du kan få ditt projekt till marknaden så snabbt som möjligt, fyll i formuläret nedan så kommer en av våra experter att kontakta dig:

todo todo
KONTAKT
 • Andreas Sjöström
  Andreas Sjöström
  CTO/Innovation Director
  +46 70 609 85 13
 • Pontus Renmark
  Pontus Renmark
  National Digital Customer Experience Lead/Partner Lead Episerver
  073-373 33 20