Gamification Assessment
ERBJUDANDE
GAMIFICATION

Gamification Assessment

Motivera dina användare med gamification. I gamification tar vi godbitarna från speldesignens värld och applicerar dem i en icke-spelkontext. På så sätt kan vi fokusera på lust och vilja i stället för krav och måsten. En metod som kan revolutionera hela er verksamhet!

Hur triggar vi användaren till att fortsätta interagera och drivas framåt? Hur skapar vi en användarupplevelse som människor vill återvända till? Snygga gränssnitt kan vara ett svar, god interaktionsdesign ett annat. Men det som verkligen behövs är kunskapen om vad som driver människor framåt.

God speldesign har en lång tradition av att utnyttja denna kunskap. Titta bara på dagens uppslukande, nästintill beroendeframkallande spel som får användarna att vilja återvända gång på gång.

Gamification har de senaste åren blivit mainstream som en affärsdrivande faktor i digitala tjänster och produkter. Det används inom alltifrån att förbättra sjukvård till att bygga kundlojalitet. Gamification är dock ingen färdig patentlösning som går att köpa på burk. Varje kontext är unik och kräver sin egen kartläggning: Vilka beteenden vill man förändra och varför? Hur ser målgruppen ut och vad motiverar den?

Resultatet av din assessment?

Spel är till synes enkelt. Alla kan spela spel. Men att designa och få till en välbalanserad spelifierad upplevelse är en konst. Våra Gamification-experter, med Jan Bidner i spetsen, presenterar området och ger exempel på lyckade och mindre lyckade satsningar. De ger dig idéer och inspiration till hur DU kan skapa värde och engagemang för dina användare genom att skapa mening och glädje i dina användarupplevelser. 

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

todo todo
Kontakt
  • Jan Bidner
    Jan Bidner
    Gamification-expert och projektledare
    072-214 99 13