Manuel Alsén
OM OSS
JOBB

”Jag skapar ändamålsenliga testprocesser. Idag.”

Manuel, teknisk testare på Sogeti i Stockholm, hade en bakgrund som multimediaproducent när han antogs till Sogetis Upskill-program och har nu spetskompetens inom test och kvalitetssäkring. Han värderar högt den uppskattning och de enorma möjligheter till personlig utveckling som finns på Sogeti. Lär känna honom här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Målmedveten, social, engagerad.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är en tidigare egenföretagare med inriktning inom danskurser och kulturevenemang. Jag har alltid haft en fot i IT-branschen då jag varit ansvarig för verksamhetens hemsidor, multimedia, videoredigering, m.m. Utöver detta har jag även varit anställd som multimediaproducent på en av Stockholms ledande kommunikationsbyråer. Vidare har jag gått två YH- utbildningar, videografik och interaktiva medier samt kvalitetssäkring och testning inom IT. Den sistnämnda ledde mig in i QA (Quality Assurance) och testvärlden och sedermera att bli rekryterad av Sogeti via Upskill-programmet.

Din karriär på Sogeti?
Jag är för närvarande aktiv i ett projekt där vi arbetat fram en POC (Proof-of-Concept) till kund för att presentera fördelarna med testautomation.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att vara delaktig i ett team och kunna bidra i ett projekts livscykel genom att ta fram relevanta teststrategier till ett färdigt system eller ett projekt under utveckling.

Hur delar du med dig av din expertis?
Det gör jag genom att delta aktivt i möten, men även via demos, genomgång av script och mejlkorrespondens med kollegor och kunder. 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Arbetet varvas med att sitta framför datorn med de testverktyg som man har för stunden. Jag har utvecklande möten med medarbetarna som är en del av projektet, samt har inspirerande samtal med andra kollegor på kontoret under lunch och fikaraster. Det kanske blir en och annan pingismatch också.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare förstår värdet i det vi levererar till kund och låter det genomsyra allt vi gör. Man förstår vikten av sin egen roll i de projekt man är involverad i och ser alltid möjligheter framför svårigheter. Hur gör vi idag och vad kan vi göra för att göra det ännu bättre imorgon?

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är ett företag som har en oerhörd kompetens bland sina anställda inom områdena som man är involverad i. Dessutom investerar Sogeti i och stöttar sina medarbetare. Man känner sig välkommen, uppskattad och det finns enorma möjligheter till personlig utveckling. Sogeti är också ett familjeinriktat företag som förstår innebörden av att vara förälder, med allt vad det betyder. Arbetsuppgifterna går såklart att lösa på kontoret, men också hemifrån om det skulle behövas. Flexibiliteten är guld värd och underlättar så mycket i vardagspusslet.

Sökes: Nya medarbetare
Ledningsgrupp Stockholm
KONTAKT
  • Manuel Alsén
    Manuel Alsén
    Technical Test Engineer, Stockholm
    076-103 66 95

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Manuel Alsén
Titel: Teknisk testare
Född: 1975
Bor: Täby
Familj: Fru och barn (1)
Fritidsintressen: Dans och musik