Maria Näsholm
OM OSS
JOBB

”Jag gillar erfarenhetsutbytet med mina kollegor”

Maria har jobbat hos oss i Örnsköldsvik i fem år och tycker själv att tiden går fort. Hon har en tvådelad roll hos oss och gillar kombinationen i sitt arbete. Och inte bara det! Hon driver också det lokala #addher nätverket på sin ort. Här får du lära känna Maria mer.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, engagerad, lösningsorienterad.

Berätta lite om din bakgrund:
Efter en examen i datavetenskap på Umeå Universitet så började jag på ett konsultbolag där mitt första och enda uppdrag var som testare på BAE Systems och Stridsfordon 90. Efter några år med klättrande i vagnar, tolkande av signaler på bit-nivå och testspecifikationsskrivande så byttes både arbetsgivare, bransch och inriktning till att konsulta inom Intranät och SharePoint hos en större kund. När jag tittar tillbaka på dessa två längre uppdrag så har jag än idag nytta av dem. Dels så har jag blivit drillad i problemlösning, dels i olika arbetssätt och rutiner.

Min karriär på Sogeti:
Det börjar närma sig fem år på Sogeti nu, tiden går fort. Efter att ha bytt från ett annat konsultbolag där jag var ensam på kontoret med att jobba med SharePoint så hittade jag flera likasinnade på kontoret i Örnsköldsvik. Jag fick även serviceledarrollen inom våra förvaltningar och håller nu ihop leveransen till ett flertal kunder inom regionen. Jag har dock inte släppt SharePoint och Microsoft 365 utan vid sidan serviceledarrollen har jag förmånen att vara med och leverera i teamet som hjälper våra kunder inom området.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Då jag har en tvådelad roll så har jag förmånen att genom min serviceledarroll se personer utmanas och utvecklas inom sina expertområden. Inom Microsoft 365 kommer det konstant nya funktioner här gillar jag att få vara med i dialogen hos kunderna om nyttan med det nya och hur det kan hjälpa dom i sin verksamhet.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Redan innan pandemin var digitala möten vardag då jag alltid har haft kunder på distans. Så istället för att åka till kontoret och jobba på distans så sitter jag nu hemma. Kollegorna är fortfarande bara några klick bort men visst saknar jag de där fikastunderna där vi kan diskutera allt ifrån senaste tekniken, världsproblemen, Modo Hockey eller träningsvärken efter kontorets senaste gemensamma gympapass.

Du leder också vårt kvinnliga nätverk #addher på din ort. Varför har du engagerat dig i det?
Innan den första lokala träffen i nätverket i januari 2018 så trodde vi att det fanns max 20st kvinnor lokalt. Sedan kom det över 50 personer till första träffen. Fantastiskt! #addher-nätverket har fått mig att förstå att det finns fler kvinnor i branschen än vad jag först trodde. Jag hoppas att vi kan synliggöra det bättre och förhoppningsvis går det snart att ha en riktig träff igen.

Hur är en typisk Sogetiare?
Hjälpsam, prestigelös och kunnig.  

Varför jobbar du på Sogeti?
Det som gör att Sogeti sticker ut jämfört med liknande bolag är dels att jag har hittat kollegor som jag har mycket erfarenhetsutbyte med, dels det nätverk som Sogeti utgör. Marknaden begränsas inte utav den ort du bor på utan du kan ingå i ett team med kompetenser från flera orter eller arbeta i ett spännande uppdrag med en kund på distans. Just nu gillar jag mixen av alla mina uppdrag där jag får jobba lokalt, nationellt, leda team och samtidigt vara med och leverera. Alla uppdrag har olika utmaningar och det finns ingen dag som är den andra lik.

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Maria Näsholm
    Maria Näsholm
    Serviceledare/SharePoint- och Microsoft 365-expert, Örnsköldsvik
    070-536 60 95
FAKTARUTA

Namn: Maria Näsholm
Titel: Konsult
Född: 1980
Bor: Örnsköldsvik
Familj: Sambo och son
Fritidsintressen: Familj, natur, odling

Skriv ut E-post