Marko Marinkovic
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens fullstack-lösningar. Idag."

Marko jobbar hos oss i Linköping och brinner för att bygga funktionella och snygga applikationer. För honom har det varit avgörande att Sogeti erbjuder en miljö att utvecklas och växa i.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, driven, målmedveten.

 

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen på landet en bit utanför Knivsta och gick gymnasiet i Uppsala. Några år efter studenten flyttade jag till Linköping för att studera systemvetenskap och kände direkt att kodning och problemlösning var något för mig. Jag jobbade även extra som mjukvaruutvecklare delar av studietiden, där jag byggde en Qt/C++ applikation för diagnosticering av mediaströmmar. En annan "highlight" av min studietid var att jag fick möjlighet att plugga en termin i Madrid. Där läste jag med dataingenjörer vilket var superkul!

 

Min karriär på Sogeti:
Jag började Careerbooster-programmet i maj 2021. Efter det kom jag direkt ut i uppdrag i det lokala förvaltningsteamet där jag jobbade mot lokala kunder, och en stor myndighet som finns i närheten. Efter bara någon månad så hade min chef hittat ett nytt uppdrag till mig, och denna gång fick jag chansen att vara med och bygga en javascript-fullstack-applikation åt en stor aktör inom det svenska näringslivet. Sedan dess har jag fått chansen att vara med och bygga fullstack-lösningar åt några av Sveriges största varumärken.

 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att bygga funktionella och snygga applikationer som tillgodoser kundens behov och överträffar dess förväntningar. Jag är ett stort fan av javascript för både front- och backend och följer de nya ramverk och tekniker som ständigt kommer ut. Jag tror mycket på att göra kod så enkel och "simpel" som möjligt. Cloud är också ett väldigt spännande område.

 

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag har hållit en del interna presentationer här på kontoret! Har även fått chansen att tillsammans med kollegan Jonas Hultenius föreläsa på Careerboosterprogrammet.

 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det är nog när jag lyckats lösa ett riktigt klurigt problem. Jag har umgåtts med mina trevliga kollegor på kontoret följt av att vi gemensamt går till padelhallen kl.17.00!

 

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, tar sig tid för att hjälpa sina kollegor och bolla idéer. En lagspelare som gör det extra för att göra kunden nöjd och hitta lösningar.

 

Varför jobbar du på Sogeti?
För att det är en väldigt bra miljö för att utvecklas och bygga sin kompetens, samtidigt som jag känner att jag har chans att påverka här.

Just nu! Flera IT-ess sökes!
KONTAKT
  • Marko Marinkovic
    Marko Marinkovic
    Software Engineer
    073-091 16 70

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Marko Marinkovic

Titel: Software Engineer

Född: 1994

Bor: Linköping

Familj: Flickvän, 4 syskon i Stockholmsområdet

Fritidsintressen: Schack, styrketräning, padel, yoga