Martin Sjöbeck
OM OSS
JOBB

”Jag älskar Data Science"

Vinnarskallen Martin Sjöbeck, Data Scientist på Sogeti i Linköping, vill hjälpa våra kunder att våga lyckas och misslyckas med AI.

Martin_Sjöbeck_130x150.pngBeskriv dig själv med tre ord:
Utåtriktad tekniknörd, träningsälskare, jag är nyfiken på människor före teknik.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppväxt i huvudstaden och flyttade till Linköping 2014 för att studera Statistik & Dataanalys. Blev allt mer intresserad av Machine Learning och Data Mining mot mitt sista år och började på Sogeti strax efter. Jag har en atletisk bakgrund och älskar att tävla… i allt.

Min karriär på Sogeti:
Mitt första projekt inriktade sig mot integration och SSIS. Fortsättningsvis ledde andra spår in mot AI-området i form av Sogetis egna produkt GSI (Geo Satellite Intelligence) som analyserar satelitradarbilder (sjukt intressant!). Just nu sitter jag på en kund inom offentlig sektor i Linköping och jobbar på deras testcenter.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner mest för att med hjälp av kommunikation och expertis, bygga upp en relation och vilja tillsammans med verksamheten, att våga lyckas och misslyckas i det ämnet vi vill kalla AI eller Data Science och att i slutändan skapa en tydlig nytta.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag kan börja med att gå igenom mailtrådar och TODO-lista för dagen, ta en kaffe och konversera lite med kollegorna. Beroende på projekt fortsätter dagen med att jobba mot tydliga delmål och uppdatera ADO (Azure Devops) vad som gjorts och om eventuella hinder stoppar mig/eller teamet.

Hur är en typisk sogetiare?
En doer.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att ha möjlighet till variation i uppdrag, att få utvecklas inom ett snabbt växande ämne och för att kollegorna hos den lokala kunden och Linköpingskontoret är riktigt bra!

todo todo
KONTAKT
  • Martin Sjöbeck
    Martin Sjöbeck
    Data scientist, Sogeti Linköping
    072-232 13 29
FAKTARUTA

Namn: Martin Sjöbeck

Titel: Data scientist

Född: 1994

Bor: Linköping

Familj: Sambo

Fritidsintressen: Crossfit, gaming & discgolf