match and go pr
PRESSMEDDELANDE
ADDHER

Ny omgång av Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

Efter en första framgångsrik pilot lanserar de kvinnliga nätverken #addher och DataTjej en andra omgång av deras gemensamma mentorskapsinitiativ kallat Match and Go i början på februari 2019. Målet är att stötta Sveriges IT-intresserade kvinnor att hitta en mentor eller adept. Idag öppnar anmälningsperioden för Match and Go #2.

Stockholm 181220 – #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats och drivs av Sogeti, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. #addher arbetar också hårt för att synliggöra branschens fantastiska kvinnor eftersom förebilder är otroligt viktigt för dem som funderar på att jobba i IT-branschen, men också för att stanna i den. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan kvinnor, icke-binära och näringslivet och lade till mentorskap på sin aktivitetslista för att bidra till jämställdheten. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go. Den första omgången pågår och efter en deltagarutvärdering har nätverken beslutat sig för att fortsätta initiativet och starta upp en andra omgång av Match and Go.

– Deltagarna i den första omgången är mycket positiva till initiativet. Nätverkande och att dela erfarenheter mellan varandra är ett magiskt recept för personlig utveckling. Jag vet att många av dem som är yrkesverksamma gärna skulle vilja dela med sig av erfarenhet och kunskap till dem som är på väg in i IT-branschen, om det fanns ett enkelt sätt att göra det på. Och det gör det med Match and Go. Nätverkens medlemmar, en mix av yrkesverksamma och studenter, har visat sig kunna ge en perfect match, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

På 17 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 17 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers 4600 medlemmar och DataTjejs 2800 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adapter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller dela kunskap kring spännande teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor.

– Vi gillar samarbete och pragmatiska initiativ. Många av våra medlemmar efterfrågar mentorskapsinitiativ. När den första piloten drog igång var det många som hörde av sig och frågade om det skulle komma en ny möjlighet att delta, och nu är vi glada att kunna ge dem ett positivt besked, kommenterar Patricia Ilin, ordförande i DataTjej.

Omgång 2 startar vecka 6
Programmet löper under fem månader (februari-juni). Anmälan är öppen mellan den 20 december till den 20 januari. Under vecka 4-5 matchas deltagarna och Match and Go #2 startar sedan upp vecka 6.

Anmälan Match and Go: https://bit.ly/2SCTxL4

* 17 #addher-orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skåne, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

Mer information om Match and Go finns också på de båda nätverkens webbsajter:
www.sogeti.se/matchandgo
https://datatjej.se/mentorskapsprogrammet/

Kontaktpersoner:

Therese Sinter, nationell driver, #addher
Tel: 070-361 46 21
E-post: therese.sinter@sogeti.se

Patricia Ilin, ordförande, DataTjej
Tel: 073-767 15 18
E-post: ordforande@datatjej.se

Om #addher Sverige
#addher (fd winIT) är ett nätverk för IT-kvinnor som drivs av Sogeti med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera våra medlemmar, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. Externt synliggör vi IT-kvinnor genom att använda hashtaggen #addher och på detta sätt göra dem tillgängliga för en större publik. #addher är Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med 4600 medlemmar på 17 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher

Om Datatjej
DataTjej är en ideell förening som bildades 1998. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan kvinnor och icke-binära i alla åldrar som pluggar, jobbar eller är intresserade av IT/data-relaterade ämnen, allt från programmering till digitalisering. Vi arbetar för att uppmuntra och underlätta kontakter mellan DataTjejer och näringsliv, samt att öka gemenskapen DataTjejer emellan. Detta gör vi genom att året om anordna events som case-tävlingar och företagsbesök på flertal orter runt om i Sverige. Vi har även en årlig konferens som är vårt största event som gästas av 120 deltagare och ett stort antal företagsrepresentanter. I dagsläget är vi som förening över 2800 medlemmar i Sverige och växer ständigt. Mer information finns på http://datatjej.se

Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa konsulttjänster inom IT och Engineering. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, test- och kvalitetssäkring, Cyber Security, Cloud, systemförvaltning, samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 27 000 medarbetare i 13 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

 

KONTAKT
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Patricia Ilin
  Patricia Ilin
  Ordförande, DataTjej
  073-767 15 18
Logo och foton

Logotyp för Match and Go samt högupplösta bilder på Therese Sinter och Patricia Ilin finns att ladda ner här nedanför:

Logotyp Match and Go
Foto Therese Sinter
Foto Patricia Ilin