Match and Go 5
NYHETER
ADDHER

Ny omgång av mentorskapsinitiativet Match and Go för Sveriges IT-kvinnor

De kvinnliga IT-nätverken #addher och DataTjej fortsätter sitt gemensamma mentorskapsinitiativ Match and Go och drar igång en sjätte omgång i februari 2021. Målet är att hjälpa Sveriges IT-intresserade kvinnor att hitta en mentor eller adept. Anmälnings- perioden för Match and Go #6 är nu öppen fram till och med den 31 januari.

Stockholm 201221 – #addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats av IT-företaget Sogeti och som sedan 2019 drivs tillsammans med systerföretaget Capgemini, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan IT-intresserade kvinnor eller icke-binära och näringslivet. Tillsammans lade de båda nätverken till mentorskap på sina aktivitetslistor för att bidra till gender balance i IT-branschen och stötta Sveriges IT-kvinnor att ta plats och ha framgångsrika karriärer. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go som bedrivs på de 17 orter där #addher är verksamt. Den 8 februari 2021 startar man upp den sjätte omgången av Match and Go. Precis som under höstens omgång matchas deltagarna inte längre bara på hemorten i dessa pandemitider.

match and go.jpg

therese_sinter_120x120_matchandgo.jpg– Vi har alla blivit mer digitala i dessa speciella tider vilket möjliggör matchning över alla 17 orter, och med digitala möten mellan mentor och adept undviker vi smittspridning. Intresset för mentorskap är alltid stort bland våra medlemmar. Vi älskar att matcha kvinnor i eller på väg in i IT-branschen och är glada över att kunna lansera en sjätte omgång av Match and Go kommenterar Therese Sinter, nationell driver för #addher-nätverket och fortsätter:

– Det bästa med att vara adept är enligt många att man får så mycket konkreta tips och råd. Att vara mentor är som många uttrycker sig, ren balsam för själen då man får möjlighet att generöst dela med sig av lärdomar och insikter från karriären, men också få nya insikter tack vare sina adepter.

Omgång #6 startar vecka 6
Programmet löper under fem månader. Anmälan är nu öppen fram till den 31 januari, 2021. Under vecka 5 matchas sedan deltagarna och Match and Go #6 startar sedan upp vecka 6, och pågår från den 8 februari fram till den 30 juni.  

Jennifer_Rebel_120x120.jpg

– Vi vill ge våra medlemmar det de behöver för att rivstarta sina karriärer inom IT-branschen. Mentorskap finns alltid högt upp på önskelistan och tillsammans med #addher kan vi på ett pragmatiskt sätt erbjuda det. De båda nätverkens medlemmar, en mix av yrkesverksamma och studenter, har visat sig kunna ge en ”perfect match”, kommenterar Jennifer Rebel, ordförande i DataTjej.

På 17 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 17 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers över 5000 medlemmar och DataTjejs 2500 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adepter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller dela kunskap kring spännande teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor.

* 17 #addher-orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

Mer information om Match and Go finns också på de båda nätverkens webbsajter:
www.sogeti.se/matchandgo
https://datatjej.se/mentorskapsprogrammet/

Anmälan Match and Go #6:
Bli mentor: https://bit.ly/3ahWEEq  
Bli adept: https://bit.ly/2K6yqCv

Bilder
Logotyp för Match and Go samt bilder på Therese Sinter och Jennifer Rebel finns att ladda ner på i högerkolumnen på denna sida.

Om #addher Sverige
#addher (tidigare känt som winIT) är ett externt nätverk för IT-kvinnor.  #addher lanserades redan 2010 av Sogeti och drivs sedan 2019 av Sogeti och systerföretaget Capgemini med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att stötta dem att ta plats och göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera medlemmarna, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. #addher är ett av Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med över 5000 medlemmar på 17 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher eller www.capgemini.com/se-en/addher.

Om Datatjej
DataTjej är en ideell förening som bildades 1998. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan kvinnor och icke-binära i alla åldrar som pluggar, jobbar eller är intresserade av IT/data-relaterade ämnen, allt från programmering till digitalisering. Vi arbetar för att uppmuntra och underlätta kontakter mellan DataTjejer och näringsliv, samt att öka gemenskapen DataTjejer emellan. Detta gör vi genom att året om anordna medlemsevent och företagsbesök på flertal orter runt om i Sverige. Vi har även en årlig konferens som är vårt största event som gästas av 120 deltagare och ett stort antal företagsrepresentanter. I dagsläget är vi som förening över 2500 medlemmar i Sverige och växer ständigt. Datatjej vann priset för bästa organisation 2018 som delades ut av Womenengineer samt Womentorpriset 2015 med motivationen – Datatjej gör en stor insats för att attrahera fler kvinnor till IT-branschen och där ta ledande positioner. Mer information finns på: http://datatjej.se

Kontaktpersoner
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Nationell #addher-driver
  070-361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Jennifer Rebel
  Jennifer Rebel
  Ordförande DataTjej
  070-604 65 50