OM OSS
JOBB

"Jag skapar bättre produktkvalitet. Idag."

Lär känna Olof, som arbetar med kvalitetsarbete och testning hos oss på Sogeti i Umeå. På sin fritid varvar han körsång och orientering. Och det han brinner för mer, ja det får du reda på här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, social och erfaren.

Berätta lite om din bakgrund:
Min så här långt, drygt 20-åriga karriär började inom simulering och modellering med en hint av mätteknik, den fortsatte sedan som testare och utvecklare inom telekombranschen, för att så småningom svänga in mot min nuvarande inriktning som är kvalitetsarbete och testplanering.

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i april 2023. Dagen efter började jag mitt nuvarande uppdrag som testdesigner hos en kund i Örnsköldsvik.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
"Det ska vara lätt att göra rätt". Den dokumentation jag producerar, för vidare användning i nästa del av kvalitetssäkringskedjan, ska vara entydig, men ändå tillräckligt detaljerad.

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom den dagliga diskussionen med kollegor, oftast får man en ny vinkel på ett problem genom att försöka förklara det för någon annan.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Ett svårt problem får en snygg lösning, oftast i samarbete med övriga kollegor.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare vågar ta för sig, oavsett tidigare bakgrund och erfarenhet, för den vet hur den ska söka kunskap tillsammans med kollegorna när den egna ännu inte räcker till.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det jag uppskattar är att Sogeti är ett företag med både djup och bredd kollegialt och det är även möjligt att vid behov ta in expertkunskap från hela världen.

 

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Olof Ahnlund
    Olof Ahnlund
    Testdesigner, Umeå
    076-140 73 48

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Olof Ahnlund
Titel: Testdesigner
Född: 1977
Bor: Umeå
Familj: Hustru och två barn, 11 och 13 år
Fritidsintressen: Körsång, resor, orientering