Match and go
MENTORSKAP
ADDHER

Match and Go

Vill du inspirera och stötta en annan IT-kvinna, på väg in i branschen och vara en kvinnlig mentor med arbetserfarenheter som kan stötta henne i sina framtida karriärsval? Samtidigt som du generöst delar med dig får du också själv inspiration av en student och lär känna framtidens anställda inom IT-branschen. Bra! Vi ser till att göra detta möjligt. Till hösten startar #addher tillsammans med DataTjej ett mentorskapsprogram mellan kvinnor aktiva inom IT-branschen och DataTjejs medlemmar!

#addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Vi arbetar också hårt för att synliggöra branschens fantastiska kvinnor för vi vet att förebilder är otroligt viktigt för de som funderar på att jobba i vår bransch men också för att stanna i den. Nu tar vi ytterligare ett steg i samarbete med DataTjej och lägger till mentorskap på vår aktivitetslista. Match and Go kan tack vare #addhers 4600 medlemmar och DataTjejs 2100 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. 

#addher + DataTjej = perfect match

Vi som driver #addher tror verkligen att nätverka och dela erfarenheter mellan varandra är ett magiskt recept för personlig utveckling. Därför skapar vi nu tillsammans med DataTjej ett mentorskapsprogram kallat Match and Go! Genom vårt nya koncept kommer vi göra vårt yttersta för att finna en match till just dig. Vi matchar ihop er via vår magiska matchningsalgoritm, men sedan är det upp till er att själva träffas under det kommande halvåret och bygga upp en relation till varandra. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller varför inte bara diskutera spännande, ny teknik? En adept (personen som vill få en mentor) kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor!

Det spelar ingen roll hur länge du har pluggat, jobbat eller varit intresserad av Data/IT för att vara med. Detta mentorskapsprogram bygger på ömsesidig vilja att lära känna en främling i din stad som kan hjälpa till och stötta dig i frågor du inte ens visste om att du hade!

Som mentor behöver du var engagerad och vilja dela med dig. Som adept behöver vara nyfiken, ambitiös och motiverad. För att när vi funnit en partner lämnar vi som sagt över ansvaret till er!

Anmälan 

Anmälan kommer ske via Jobylons plattform. Den intresseanmälan som varit öppen i sommar är nu stängd. Den regelrätta anmälan öppnar den 13 augusti och är öppen i två veckor till och med den 26 augusti.


Så ser processen ut

Matchningen av sökande sker under vecka 35 och 36. Vi kommer att göra vårt yttersta för att finna en perfekt match, men det är viktigt att du har överseende om vi inte fann någon inför denna omgång, kanske vi gör det till nästa omgång. Oavsett hör vi av oss! Varje halvår kommer en ny möjlighet att engagera dig och hitta en perfekt match.

Nedan ser du hur hela processen ser ut, från intresseanmälan, regelrätt ansökan och matching till vad som händer om du blivit ihopparad med en person. 

Match and Go i korthet 

Information om mentorskapsprogrammet i korthet:

 • Programmet löper under en fem månaders period (sep-jan), där paret bör träffas minst 4 gånger.

 • Under första träffen diskuterar paret och lägger upp en plan för hur mentorskapet ska fungera, hur ofta ni ska träffas, vad ni ska diskutera och hur ni ska kommunicera.

 • Under träffarna kan ni gärna lägga ut en bild på sociala medier och tagga #DataTjej och #addher samt hashtaggen #matchandgo. Dessa bilder kan vi komma att reposta för att inspirera andra.

 • En månad in i mentorskapsprogrammet skickar vi ut en utvärdering för att kontrollera att ni kommit igång och att matchningen fungerar.

 • Mot programmets slut skickar vi ut ytterligare en utvärdering och intervjuer görs.

 • När mentorskapsprogrammet slutat får ni förstås med all frihet fortsätta träffas och fortsätta tagga oss och använda hashtaggen om ni så önskar.

För mer information besök vår FAQ-sida. Nu hoppas vi att intresset blir stort och att vi får många att matcha i höst! 

todo todo
KONTAKTPERSONER
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Nationell #addher-driver
  070-361 46 21
Fler frågor?

Hittar du inte svaret på din fråga i vår FAQ kan du maila oss:

matchandgo@datatjej.se 

Så kommer ni igång!