Match and go
MENTORSKAP
ADDHER

Match and Go - mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

Vill du inspirera och stötta en annan IT-kvinna, på väg in i branschen och vara en kvinnlig mentor med arbetserfarenheter som kan stötta henne i sina framtida karriärsval? Samtidigt som du generöst delar med dig får du också själv inspiration av en student och lär känna framtidens anställda inom IT-branschen. Bra! Vi ser till att göra detta möjligt. #addher har tillsammans med DataTjej skapat ett mentorskapsprogram mellan kvinnor aktiva inom IT-branschen och DataTjejs medlemmar!

#addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Vi arbetar också hårt för att synliggöra branschens fantastiska kvinnor för vi vet att förebilder är otroligt viktigt för de som funderar på att jobba i vår bransch men också för att stanna i den. Sedan hösten 2018 har vi tagit ytterligare ett steg i samarbete med DataTjej och lägger till mentorskap på vår aktivitetslista. Match and Go kan tack vare #addhers 5000 medlemmar och DataTjejs 2800 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen.


Therese Sinter om Match and Go #5

Match and Go anordnas varje halvår. En femte omgång av initiativet pågår mellan september 2020 och januari 2021. Denna omgång breddas breddas initiativet och matchar nu IT-kvinnor även utanför hemorten. 

På 17 orter

Vi vill om möjligt att du hittar en mentor eller adept nära dig så att det blir enkelt att träffas, men i dessa speciella tider har vi utökat scopet för att hålla oss friska och då vi alla nu är ännu mer digitala. Match and Go finns tillgängligt på 17 orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik. Du kan få en match från någon av dessa 17 orter. 

#addher + DataTjej = perfect match

Vi som driver #addher tror verkligen att nätverka och dela erfarenheter mellan varandra är ett magiskt recept för personlig utveckling. Därför skapar vi nu tillsammans med DataTjej ett mentorskapsprogram kallat Match and Go! Genom vårt nya koncept kommer vi göra vårt yttersta för att finna en match till just dig. Vi matchar ihop er via vår magiska matchningsalgoritm, men sedan är det upp till er att själva träffas under det kommande halvåret och bygga upp en relation till varandra. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller varför inte bara diskutera spännande, ny teknik? En adept (personen som vill få en mentor) kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor!

Det spelar ingen roll hur länge du har pluggat, jobbat eller varit intresserad av Data/IT för att vara med. Detta mentorskapsprogram bygger på ömsesidig vilja att lära känna en främling i din stad som kan hjälpa till och stötta dig i frågor du inte ens visste om att du hade!

Som mentor behöver du var engagerad och vilja dela med dig. Som adept behöver vara nyfiken, ambitiös och motiverad. För att när vi funnit en partner lämnar vi som sagt över ansvaret till er!

Anmälan 

Match and Go #5 startar i höst!  Anmälan till Match and Go #5 stängde den 23 augusti. Matchning pågår. 

Så ser processen ut

En kort beskrivning av processen:

Match and Go_5_steg 1-5 OK1.png

Vi gör alltid vårt yttersta för att finna en perfekt match, men det är viktigt att du har överseende om vi inte fann någon inför denna omgång, kanske vi gör det till nästa omgång. Oavsett hör vi av oss! Varje halvår kommer en ny möjlighet att engagera dig och hitta en perfekt match.

Match and Go i korthet 

Information om nästa mentorskapsprogram i korthet:

 • Anmälningsperiod: 3-23 augusti

 • Matchningsperiod: V.35 (24-30 augusti)

 • Den 31 augusti meddelas alla sökande via mail, både om de matchats eller inte.

 • Match and Go #5 pågår mellan 1 september 2020 till 10 januari 2021

 • De matchade paren bör "träffas" minst 4 gånger.
 • Under första träffen diskuterar paret och lägger upp en plan för hur mentorskapet ska fungera, hur ofta ni ska träffas, vad ni ska diskutera och hur ni ska kommunicera.

 • Under träffarna kan ni gärna lägga ut en bild på sociala medier och tagga #DataTjej och #addher samt hashtaggen #matchandgo. Dessa bilder kan vi komma att reposta för att inspirera andra.

 • En månad in i mentorskapsprogrammet skickar vi ut en utvärdering för att kontrollera att ni kommit igång och att matchningen fungerar.

 • Mot programmets slut skickar vi ut ytterligare en utvärdering och intervjuer görs.

 • När mentorskapsprogrammet slutat får ni förstås med all frihet fortsätta träffas och fortsätta tagga oss och använda hashtaggen om ni så önskar.

För mer information besök vår FAQ-sida

Intervju om Match and Go

Sveriges Radio P4 Västmanland intervjuar Viktor Bärgård, ansvarig på Sogeti i Västerås, om Match and Go och jämställdhetsfrågor i IT-branschen.

todo todo
KONTAKTPERSONER
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Nationell #addher-driver
  070-361 46 21
2 Match and Go-deltagare tycker till

Fler frågor?

Hittar du inte svaret på din fråga i vår FAQ kan du maila oss:

matchandgo@datatjej.se 

Så kommer ni igång!