Fritidsappen
PRESSMEDDELANDE
APPAR

Upptäck äventyret och nya smultronställen med Umeå kommuns nya app

Vill du spela frisbeegolf, prova parkour eller letar du kanske information om vilka skidspår som är dragna? Umeå har mycket att erbjuda såväl umeåbor som turister i form av besöksmål, kulturupplevelser, förenings- och friluftsliv och idrott. Tack vare ”Fritidsappen” blir det nu lättare att både hålla sig uppdaterad och hitta nya smultronställen.

Umeå 160527 – Umeå positionerar sig som en stark idrottsstad likväl som en kulturkommun i framkant – inte minst efter kulturhuvudstadsåret 2014. Stadens puls blandas med närheten till vildmarken, och för den som vill turista i Umeå är möjligheterna många. I Umeå med omnejd finns exempelvis elva tempererade badanläggningar, trettiotvå friluftsområden och fyra golfbanor. 

– Det har länge funnits en efterfrågan av ett enkelt, mobilt alternativ för alla som vill hålla sig uppdaterade eller upptäcka nya aktiviteter. Redan 2012-2013 tog vi ett första steg i och med utvecklingen av en responsiv webb, och nu var det dags att ta nästa steg, berättar Lars Klefbohm, utvecklingsledare på Umeå kommuns fritidsförvaltning. 

Nästa steg blev en ny app kallad ”Fritidsappen” som utvecklades av Sogeti i Umeå tillsammans med Umeå Kommun.

– Vi brinner för att skapa nytta för många, speciellt med hjälp av digitala kanaler, och ser fram emot att fortsätta att stötta Umeå kommun på deras digitala resa, kommenterar Stefan Sehlstedt, projektledare på Sogeti.

I appen finns omkring 2 000 aktiviteter, platser och upplevelser inom ett femtiotal kategorier. En prenumerationsfunktion levererar statusuppdateringar om till exempel vattnets temperaturer på vissa badplatser, och kartfunktionen gör det enkelt att hitta rätt.

– Vi har just lanserat appen och har redan fått mängder med positiv respons, både via e-post, telefon och till och med på gatan där man gärna stannar oss på kommunen och vill prata om Fritidsappen. Inom Fritidsförvaltningen har man redan påbörjat en utvärdering, och samlar in önskemål inför vidareutveckling av funktioner och innehåll, säger Lars Klefbohm. 

Fritidsappen finns att ladda ner kostnadsfritt på AppStore och Google Play.

Läs mer om Sogetis expertis inom digitala kanaler: www.sogeti.se/digital

 

Kontaktperson Umeå kommun:
Lars Klefbohm, utvecklingsledare, Umeå Kommun
Tel: 070-364 44 74
E-post: lars.klefbohm@umea.se

För kontaktpersoner på Sogeti se högerspalten. 


Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, Cyber Security-tjänster, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. 

KONTAKTPERSONER
 • Stefan Sehlstedt
  Stefan Sehlstedt
  Projektledare
  070-268 88 32
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.