Anna Håkans
PRESSMEDDELANDE
LEDARSKAP

Anna Håkans ny ortschef för Sogeti i Luleå

Sogeti Sverige AB (Sogeti) har tillsatt Anna Håkans som ansvarig för företagets kontor i Luleå. Hennes mål är att fortsätta expandera kraftfullt i regionen vilket konkret innebär att rekrytering ligger högst upp på agendan framåt.

181008, Luleå – Anna Håkans, 38 år, ny ortschef för Sogeti i Luleå, har varit verksam inom IT under hela sin karriär. Hon utbildade sig till Civilingenjör i datateknik och har genom åren arbetat i roller som projektledare, IT-leveransvarig, kundservicechef och kommer närmast från sitt eget företag med huvudfokus på verksamhetsutveckling och projektledning.

- Vår målsättning är att vara den främsta IT-leverantören i regionen. Vi är redan kända för vår expertis inom Digital Assurance & Testing och process-IT-lösningar och ska ytterligare växa inom Cloud och det område vi kallar Analytics & Cognitive där bland annat lösningar kring artificiell intelligens ingår, säger Anna Håkans.

Tidigare ortschef Johan Erixon går in i en divisionsövergripande säljroll för att driva och maximera försäljning inom Cloud och digitala tjänster.

- Johan har på ett mycket framgångsrikt sätt expanderat vår Luleåverksamhet under de senaste åren och vi är idag ett 40-tal medarbetare. Vi ska bli minst ett 15-tal till under 2019, och vi hoppas få extra många kvinnliga sökanden, kommenterar Anna Håkans.

Att dra fler kvinnor till IT-branschen och synliggöra dem som är verksamma i den mer är något som man arbetar hårt med, bland annat via #addher Luleå, Sogetis lokala nätverk för kvinnor i IT-branschen, som har 16 systernätverk runt om i landet och som är Sveriges största nätverk av sitt slag.


Om Sogeti Sverige AB

Sogeti levererar högkvalitativa konsulttjänster inom IT och Engineering. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, test- och kvalitetssäkring, Cyber Security, Cloud, systemförvaltning, samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 27 000 medarbetare i 13 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. 

KONTAKT
 • Anna Håkans
  Anna Håkans
  Kundansvarig, Luleå
  070-307 08 48
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.