addher_skane
PRESSMEDDELANDE
ADDHER

Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen nylanseras i Skåne

Fredagen den 7 oktober träffas Skånes IT-kvinnor för att ta nätverket #addher, före detta winIT, till nästa nivå. Nätverket arbetar för att öka synligheten för kvinnorna i IT-branschen så att de kan ta plats på alla roller och positioner, men också för att dra fler kvinnor till en bransch där en av fem är kvinna.

161005 Malmö – Sedan 2010 har IT-konsultföretaget Sogeti bedrivit det externa nätverket winIT. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med över 4000 medlemmar på 14 orter. Nu tar Sogeti nätverkets Skånedel till nästa nivå och synliggör det med att byta namn. Och går från inspiration till ett tydligare fokus på handling. En del i nylanseringen är synlig-görandet av IT-kvinnor runt om i Sverige och vad de är bra på. I grupper kallade #addher Sverige på Facebook, LinkedIn och Twitter kan vem som helst bidra med sina favoriter.

– Det finns inga kvinnor i IT-branschen…” eller ”De har inte tillräcklig expertis för att...”.  Vi hävdar bestämt motsatsen och tror på konkreta handlingar för att bemöta denna typ av påståenden. Via vår nya ansats kring #addher stöttar vi Sveriges IT-kvinnor och synliggör dem mer än någonsin tidigare, kommenterar Stina Berggren, en välkänd profil i IT-branschen, ny chef för Sogetis kontor i Malmö och Helsingborg, tillika driver för #addher-nätverket i Skåne.

Nylanseringen av nätverkets Skånedel äger rum i Malmö under ett frukostmöte fredagen den 7 oktober och görs med hjälp av Therese Sinter från Sogeti, initiativtagaren till #addher nationellt.

– Therese kommer med sin glöd och sitt stora engagemang att inspirera oss till nätverkande och stordåd. Vi kommer också tillsammans att sätta riktningen för nätverket i vår region, avslutar Stina Berggren.

Addher Skåne har idag över 200 medlemmar. Nya medlemmar, kvinnor i branschen eller yngre förmågor på väg in i den, anmäls enklast via nätverkets #addher Skåne-grupp på Facebook.

Mer information om #addher: www.sogeti.se/addher
Ett högupplöst foto på Stina Berggren finns att hämta här.  

 


Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, Cyber Security-tjänster, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 25 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

KONTAKTPERSONER
  • stina_berggren
    Stina Berggren
    Ortschef, Malmö-Helsingborg samt #addher-driver Skåne
    072-201 49 28
Therese Sinter
Therese Sinter
Nationell #addher-driver
070-361 46 21

Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.