Referens Linköpings kommun
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Så attraherar Linköpings kommun företagare med innovativ webb

Nytänkande och innovation i fokus när Linköpings kommun skapade en ny näringslivswebb med "hot spots" i centrum.

Bakgrund

Linköpings kommun hade behov av att utveckla och förnya sin näringslivswebb som vänder sig till företag för att kunna attrahera nya företag och organisationer som potentiellt skulle vilja och kunna etablera sig i Linköping. Sogeti upphandlades som samarbetspartner för den nya näringslivswebben.

Lösning

För att analysera kundens behov gjorde vi med hjälp av effektpyramiden en kartläggning över olika intressenters mål och behov. Utifrån kartläggninen presenterade vi ett antal olika förslag på hur webbplatsen skulle kunna utformas för att möta olika intressenters behov. Av dessa förslag valde sedan Linköpings kommun ut två stycken som vi sedan kombinerade till en sammanhängande helhet.

Lösningen är byggd i Episerver och är mycket innovativ då vi tagit fram en helt ny typ av landningssida; en 360-graders vy över Linköping där besökaren ”svävar” över staden och presenteras för olika typer av "Hot spots".

Resultat

Linköpings kommun har nu fått en helt ny, modern och nytänkande näringslivswebb som kan attrahera nya företag och organisationer till staden och kommunen. Besökaren möts av en fräsch sida som andas det nytänkande och idéegenererande Linköping som Linköpings kommun står för. 


"Ska du etablera dig i Linköping vill du inte bara veta hur näringslivet ser ut. Det är också viktigt att få veta hur du kan bo, vad din partner kan arbeta med, vilka förutsättningar som finns för dina barn och vad man kan göra i Linköping utanför arbetstid. Allt detta finns nu samlat på en och samma plats
", kommenterar Marie Karlsson, Kommunikationsstrateg, Näringsliv och tillväxt, Linköpings Kommun.

Ta en titt på sajten här: www.linkoping.se/businesslinkoping 

Linkoping_businessweb_front_page_400.png

KONTAKT
  • Viktor Svensson
    Viktor Svensson
    Kundansvarig, Linköping
    076-797 24 25

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Linköpings kommun

Linköpings kommun ligger centralt i landskapet Östergötland och är med över 160 000 invånare länets folkrikaste och Sveriges femte största kommun.

RGB-Linköpingskommun-logga-farg_120.png

Missa inte podcastserien "Effekten"