Robert Willborg
OM OSS
JOBB

"Det finns verkligen ingen ”vanlig” dag på jobbet"

Från den skånska myllan till Mellbystrand kommer Robert Willborg, Cyber Security Expert på Sogets Helsingborgskontor. En stor del av hans vardag ägnas åt att se till utmaningarna när individer skall använda det vi på Sogeti gör – hur de skall ”leva” i de digitala ekosystem vi skapar.

Beskriv dig själv med tre ord: Kunskapstörstande livsnjutare med göteborgshumor.

Berätta lite om din bakgrund: Med fötterna från den skånska myllan via Mellbystrand, där jag bor, har vägen till Sogeti gått genom Försvarsmakten, polishögskola, oändliga mängder högskolepoäng i beteende, juridik och informationssäkerhet. Jag lämnade Försvarsmakten för en civil marknad via ett antal små och större IT bolag för att landa med fötterna i en IT-familj av rang: Sogeti, 2017.

Min karriär på Sogeti: Som nyanställd i februari har det mer eller mindre varit ur askan i elden. Jag är säkerhetsexpert men axlar en rad andra roller med hänsyn till personalomsättningar och annat. Jag ser hur min roll inom företaget uppskattas och efterfrågas på så bred front att jag inte mer exakt kan säga hur framtiden ser ut, mer än att den ser mycket ljus och händelserik ut. Jag ser på den med stor respekt och framtidstro.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? Beteende när individen möter det digitala ekosystemet har alltid fascinerat mig. Många verkar missa att IT-säkerhet och informationssäkerhet har en dimension av att vi ofta glömmer individen, dess kultur och dess drivkrafter – deras bias. Vi som experter: en stor del av min vardag är att se till utmaningarna när individer skall använda det vi på Sogeti gör – hur de skall ”leva” i de digitala ekosystem vi skapar. Dessa individer skall uppleva våra innovativa, digitala ekosystem i denna värld av digitalisering som det bästa de varit med om. Att få vara del i detta dagligen är det jag brinner för mest.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut? Det finns verkligen ingen ”vanlig” dag på jobbet. Även om mycket har rutinaspekter sett till juridik, metoder, analyser och annat så är varje case unikt. Varje kund har en verklighet som jag empatiskt måste förhålla mig till med yttersta professionalism. Varje dag är en utmaning på jobbet då jag hela tiden måste hitta kärnan i varje jobb, och varje dag, för att kunna leverera optimalt.

Varför jobbar du på Sogeti? För mig är det fråga om insikt. När du köper bil, hus annat som inverkar långsiktigt på ditt liv gör du förhoppningsvis detta inte på impuls utan med största möjliga efterforskning och övervägning. Jag stod för ett tag sedan i ett vägskäl: generalist eller specialist. Jag ville vara med och ändra framtiden; påverka den på mitt område. Efter att ha efterforskat de bästa vägarna, övervägt den mest optimala vägen framåt, så stod valet kristallklart framför mig – Sogeti. Och jag har verkligen funnit en familj, mer än vad jag funnit ett jobb.

KONTAKT
  • Robert Willborg
    Robert Willborg
    Cyber Security-expert
    076-128 71 77

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Robert Willborg

Titel: Cyber Security Expert

Född: 1973

Bor: Mellbystrand

Familj: Ja

Fritidsintressen: Älskar att läsa faktaböcker, laga mat och begrunda livets mysterium högt och lågt.