Sandra Kelemen Ullberg
OM OSS
JOBB

"Jag gillar jakten på fel"

Sandra jobbar hos oss i Borås och gillar jakten på fel och att verifieringen av funktionalitet som jobbet som testare innehåller. Här får du chansen att lära känna din förhoppningsvis framtida kollega Sandra mer.

Beskriv dig själv med tre ord:
Glad, noggrann och ansvarsfull.

Berätta lite om din bakgrund:
Efter att ha läst till Dataekonom började jag jobba som controller-assistent och sedan som applikationskonsult. I dessa roller blev jag mer och mer inblandad i systemtest. Jag ville gärna fortsätta på det spåret och sökte mig därför vidare. Efter en tur utomlands, där jag också jobbade som testare, återvände vi hem tillsammans med min dotter. Första tiden tillbaka hemma spenderades föräldraledig och sedan studerade jag Java och HTML/CSS på distans. Efter detta var det dags att söka jobb och då hittade jag Sogeti.

Min karriär på Sogeti:
Anslöt till Sogeti för snart fem år sedan och påbörjade mitt första uppdrag som testare snabbt efter anställning. Uppdragsgivaren var en nationell dagligvaruhandel och avdelningen där jag satt ansvarade för flera av verksamhetens system. Efter att detta löpt ut var jag en tid utan uppdrag i väntan på det andra barnet. När ledigheten tog slut började jag på mitt nuvarande uppdrag på en statlig myndighet. Här är jag del i ett av de team som utvecklar och förvaltar en webbapplikation med användare runt om i hela landet.

Här kan du läsa mer om fler kollegor i Borås

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Verifieringen av funktionalitet och jakten på fel.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Kalendern innehåller alltid någon typ av scrum-möte. Utöver detta jobbar jag med den mest lämpade uppgiften på Jiratavlan, och vad den innebär varierar stort beroende på vad kommande release innehåller. I och med detta finns alltid möjlighet att lära sig något nytt. Vid behov samarbetar jag med utvecklare, andra testare, kravteam och verksamhetsexperter.

Läs mer om hur vi jobbar med kompetensutveckling 

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Det fungerar bra. Jag, och flera andra i teamet, arbetade på distans en del av veckan redan tidigare, så det är inte nytt. Oftat blir det mer fokuserat än om man sitter på kontoret. Det är ju inte speciellt spännande att sitta hemma på heltid under så lång tid, men det är inte mycket att göra åt. Vår dagliga distansfika, som kan vara rätt livad, uppväger delvis.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en person som vill bidra med sin kunskap ute hos kund och samtidigt vidareutvecklas för att vara konkurrenskraftig även i framtiden.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti känns som en stabil arbetsgivare med styrka i ryggen. Samarbete mellan kontor på olika orter öppnar upp för spännande uppdrag.

KONTAKT
  • Sandra Kelemen Ullberg
    Sandra Kelemen Ullberg
    Testare, Borås
    070-230 14 57
FAKTARUTA

Namn: Sandra Kelemen Ullberg
Titel: Testare
Född: 1978
Bor: Borås
Familj: Mannen Joachim och barnen Olivia sju år och Elliot tre år
Fritidsintressen: Barnlekar och någon inklämd träning då och då

Jobba i Borås
Skriv ut E-post