OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens möjligheter. Idag."

Tomas är projektledare på vårt kontor i Umeå. Han är en riktig mångsysslare som gärna svingar golfklubbor, crawlar eller åker både utför och på längden med skidor. På jobbet brinner han för tydlighet och kvalitet. Lär känna Tomas lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Det borde ju kanske andra säga men kanske; noggrann, positiv och rak.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag läste Civilingenjörsutbildning Datateknik med inriktning mjukvaruutveckling. Jag har arbetat med rätt många delar inom IT och mjukvaruutveckling. Jag började som utvecklare och övergick sedan till kravanalys inom olika områden och sedan rätt lång tid tillbaka är mitt fokus numer primärt på projekt- och testledning. Värt att nämna är väl att jag arbetat större delen av min karriär inom finansiell IT och Investment banking innan jag började på Sogeti, både internt hos ett par större investmentbanker samt på leverantörssidan med fokus på olika stora finansiella system. Under den perioden hade jag främst en roll som ledare för ett antal olika team, också med fullt personalansvar, samt deltog i gruppen som ansvarade för rekrytering till företagen.  

Din karriär på Sogeti:
Jag kom ju in på Sogeti med fokus på projekt- och testledning så det är där jag har lagt mitt fokus. Dock så har jag haft en mängd olika spännande uppdrag inom, testledning, projektledning, koordinering av utfasning av äldre system samt utvärdering och införande av nya applikationer och system hos våra kunder och mycket mer. Jag har under tiden på Sogeti lyckats både bredda och fördjupa mina kunskaper inom olika kunskapsområden och även plockat upp en del nya.  

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Mötet med människor skulle jag säga. Som projektledare så tror jag att om man kan bygga bra relationer med medarbetare, kunder, leverantörer  och alla andra man stöter på i sitt arbete så är det mycket lättare att lyckas även med svåra och utmanande uppgifter tillsammans.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag tycker alltid det är roligt när jag får frågor inom mitt område och delger gärna mina synpunkter och tankar. Jag försöker bidra med en del tips och tankar, under arbetets gång, om hur man kan arbeta och tänka inom ledning och projektarbete samt hur man bemöter människor, vilket jag tycker är intressant. Samtidigt tror jag att alla måste välja sin egen väg och sitt sätt att arbeta så jag försöker att inte komma med några sanningar 😊.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är när man får jobba tillsammans med ett engagerat team för att lösa ett problem, gärna en knivig frågeställning, och komma fram till ett lösningsförslag och en plan att arbeta efter, då känns det som att man verkligen åstadkommit någonting, i alla fall i mitt tycke. Alternativt, när man som team gör en slutleverans och man får uppleva det värde man levererat till en nöjd kund 😊.   

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare skulle jag säga är, skicklig, positiv och nyfiken och med ett genuint intresse att göra det bästa man bara kan i det uppdrag man har.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det är en väldigt välkomnande och trevlig stämning på företaget och man ges mycket stora möjligheter att arbeta med det man tycker är roligt och spännade. Stor frihet under ansvar kan man säga. Man har också riktigt bra möjligheter att utveckla sina kunskaper och sin kompetens åt det håll man vill.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Tomas Töyrä
    Tomas Töyrä
    Projektledare, Umeå
    070-384 25 33

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Tomas Töyrä
Titel: Projektledare
Född: 1967
Bor: Umeå
Familj: Fru, två vuxna barn och två barnbarn
Fritidsintressen: Oj, det är många 😊. Att vara morfar till två underbara grabbar. Sen är jag lite av en mångsysslare, gör saker som jag tycker är roligt, som exempelvis skidåkning, både på längden och utför, snöskoter, löpning, styrketräning, padel, golf och simma crawl. Älskar också att umgås med vänner under olika former, gärna nån form av aktivitet eller kanske lite tävling 😊. Jag gillar att prova nya saker kan man väl säga.