Tommy Selggren
OM OSS
JOBB

”Jag skapar morgondagens kundnytta i molnet. Idag”

Tommy är lösningsarkitekten med en passion för Cloud, argentinsk tango och islandshästar. Du hittar honom på vårt kontor i Malmö, där han gärna plöjer certifieringar för att utvecklas och ligga i framkant och håller i lunchdragningar för att dela med sig av sin kompetens. Lär känna Tommy mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Kunskapstörstig, nyfiken, och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Hälsingland, men efter dataingenjörsprogrammet i Gävle så blev jag kvar där. Först på en mindre konsultfirma i två år men därefter 18 år som konsult på Mandator (senare uppköpt av Fujitsu). Jag har haft förmånen att jobba med allt från att skriva testsystem till 3G-system åt Ericsson, till diverse olika system (projektrapporteringssystem, MES, internfaktureringssystem med mera) åt Sandvik. De senare åren har jag dock glidit över mer på arkitektur, även om jag fortfarande brinner för kodning!

Din karriär på Sogeti:
Min karriär på Sogeti tog sin början med att min sambo ville flytta tillbaka till Skåne och när vi fick möjlighet att 2017 ta över en släktgård på landet, så gick flyttlasset. Sogeti, med många utvecklare och arkitekter, kändes då som ett naturligt val, och där jag också hade förmånen att få med mig en kund som vi jobbade med under ett antal år. De senare åren har såklart Cloud varit det stora fokuset, med både Azure och Google Cloud, där jag inom vår region är Tribe Lead för Cloud.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Eftersom min sambo brukar säga att jag har förmånen att jobba med min hobby, så ser jag det som självklart och att lära mig nya saker. Det är det som driver mig. Just nu har det blivit som ett gift för mig att ta olika certifieringar inom Azure.

Hur delar du med dig av din expertis?
I och med min roll som Tribe Lead för Cloud i vår region så håller jag en del lunchdragningar men försöker också få teamet att också bidra. Alla har något att dela med sig av! För min egna studier så skriver jag ihop studiematerial, så att det ska bli lättare att klara certifieringar som jag gärna delar med mig av till mina kollegor.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag skulle säga att alla dagar på jobbet är en bra dag där man får förmånen att utvecklas vidare och umgås med sina kollegor.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är någon som kontinuerligt vill utvecklas och lära sig.

Varför jobbar du på Sogeti?
När jag började på Sogeti så var det som att hitta hem till ett gäng som verkligen bryr sig om varandra och villiga att hjälpa till.